Image
06/10/2023

Mentissa: "Ik vond studeren wel leuk, maar heb toch voor de muziek gekozen."

Mentissa Aziza (24) groeide op in Denderleeuw. Al in 2014 werd haar zangtalent ontdekt, toen ze op VTM het eerste seizoen van The Voice Kids won, met coach Natalia. Zeven jaar later waagde een volwassen Mentissa haar kans in The Voice France, wat van haar een ster maakte bij onze zuiderburen. Vanavond komt ze haar debuutalbum La Vingtaine voorstellen in De Roma in Antwerpen.


Mentissa over haar debuutalbum

Voor La Vingtaine trok Mentissa naar Londen, waar ze samenwerkte met producers Eg White (Adele, Sam Smith, Céline Dion...) en Blair MacKichan (Sia). "Het album is in twee fases tot stand gekomen," zegt Mentissa. "In het begin was ik vooral bezig met de compositie van de muziek, zonder veel aan de tekst te werken. Ik had nog nooit in het Frans geschreven en wist eigenlijk niet of ik dat wel kon. Toen ik naar Londen ging, besloot ik ervoor te gaan. Het leek alsof de woorden die geblokkeerd zaten in mijn hoofd, er plots allemaal uitstroomden. In het Frans. Dat was de tweede fase in het maken van mijn plaat, dankzij die beslissende reis naar Londen."

Mentissa over The Voice Kids

Mentissa was pas 15 toen ze The Voice Kids won. "Ik werd meteen geconfronteerd met de realiteit van de muziekbusiness, want ondanks mijn overwinning gebeurde er vervolgens eigenlijk helemaal niets. Dat kwam hard aan, maar het heeft me wel schrap gezet voor de toekomst. Die ervaring heeft me realistisch gemaakt, wat niet hetzelfde is als pessimistisch, voor alle duidelijkheid."

Mentissa over het glamourleven

Mentissa is een rijzende ster in Frankrijk, maar als we de woorden van haar song 'Exceptionnel' moeten geloven, wil dat niet zeggen dat ze in het Parijse glamourleven is gedoken. "Af en toe wel hoor," lacht ze. "Ik blijf wel eens plakken om een glaasje te drinken na een optreden, maar ik ben in de eerste plaats een eenvoudig meisje dat graag thuis in de zetel zit, met een warme kop choco bij de televisie. Ik heb niet veel nodig om gelukkig te zijn. Wat vrienden uitnodigen op mijn appartement, dat is genoeg. Daar put ik meer positieve energie uit dan uit vipavonden. Daar voel ik me altijd de vreemde eend in de bijt."

Mentissa over haar familie

Wat vindt Mentissa's familie ervan dat ze vaak in Frankrijk vertoeft? "Mijn mama heeft het er het moeilijkst mee, want in zekere zin is ze thuis haar vertrouwenspersoon kwijt. Voor mijn broers is er weinig veranderd. Zij hebben me altijd al horen zingen in huis, dus ze vinden het niet meer dan normaal dat ik zangeres ben geworden. Mijn broertje van 8 ziet me op tv verschijnen en dat vindt hij cool. Dan zegt hij dat ik de beste zangeres van de wereld ben. (lacht)"

Mentissa over haar studies

Mentissa heeft een jaar Human Resources en een jaar Communicatie gestudeerd, maar uiteindelijk heeft ze toch gekozen voor de muziek. "Ik vond die studies heel leuk, maar het probleem is dat ik niet hou van routine. Ik had de indruk dat ik steeds hetzelfde aan het doen was, en ik verveelde me. Als ik een job deed, was het ook zo. Muziek is het enige wat echt bij me past. Ik heb mezelf lang iets wijsgemaakt, omdat ik de stap niet durfde te zetten. Studeren of werken, geen van de twee gaf me voldoening. Uiteindelijk is gebleken dat het voor mij ofwel muziek was, ofwel niets."'

Tekst: Sébastien Daloze

Foto: Virgile Guinard


Comment

  • Slider

TopMovies

SOCIALPoll

Job in the picture

Betoging tegen racisme en voor gelijke rechten

In Brussel hebben vorige maand enkele duizenden mensen betoogd tegen racisme en voor gelijke rechten. [...]

28/04/2024

Studenten ontwikkelen groentedip voor nierpatiënten

Aan de Thomas More hogeschool in Geel heeft een team laatstejaarsstudenten van de richting Voedingstechnologie [...]

28/04/2024

Jongeren delen steeds vaker hun financiële situatie op sociale media

Deze keer geen nieuwe dans- of modetrend op TikTok, maar wel eentje met een financiële focus: ‘loud [...]

27/04/2024

GUIDO NV is het nummer 1 Belgische niche-mediabedrijf naar de doelgroep jongeren (studenten in het bijzonder), scholieren en Young Starters

Bruiloftstraat 127, 9050 Gentbrugge
Tel.: +32 (0) 9 210 74 84