Image
18/10/2023

Dries ontwikkelt alarm-app als eindwerk (en scoort 19/20)

Dries Vanmierlo, derdejaarsstudent Multimedia & Creatieve Technologie aan de Erasmushogeschool Brussel, heeft voor zijn eindwerk een opmerkelijke app ontwikkeld. Met SaveMe kunnen studenten die zich op straat belaagd voelen, een stil alarm sturen naar hun vrienden of familie.


"Het is een intensieve periode van 10 maanden geweest," zegt Dries, "maar ik ben trots dat ik deze app heb kunnen verwezenlijken."

Persoonlijke ervaring

Na een persoonlijke ervaring waarbij zijn vriendin werd geconfronteerd met een gevaarlijke situatie, besloot Dries dat hij anderen wou helpen. SaveMe is gebaseerd op het idee van ondersteuning door vrienden en de directe omgeving. Wie zich niet veilig voelt op straat, kan met een simpele swipe contactpersonen op de hoogte stellen. Zodra die het stille alarm ontvangen, kunnen ze live de locatie volgen van wie aan de alarmbel trok, en hulp bieden.

"De ruime aandacht voor mijn project benadrukt niet alleen de noodzaak ervan, maar ook het potentieel om daadwerkelijk een verschil te maken in het leven van mensen," aldus Dries, die zijn app zo snel mogelijk breed beschikbaar wil maken. Hiervoor is hij op zoek naar partners die hem kunnen ondersteunen bij het optimaliseren en de verdere lancering. Op langere termijn hoopt hij van SaveMe een groot platform te maken om gevallen van (seksuele) intimidatie aan te pakken. Ook niet onbelangrijk ten slotte: voor zijn nuttige eindwerk scoorde de student Multimedia & Creatieve Technologie een welverdiende 19 op 20.

driesvanmierlo.be/saveme

Tekst: Herbert De Paepe

Foto: EhB


Comment

  • Slider

TopMovies

SOCIALPoll

Job in the picture

Betoging tegen racisme en voor gelijke rechten

In Brussel hebben vorige maand enkele duizenden mensen betoogd tegen racisme en voor gelijke rechten. [...]

28/04/2024

Studenten ontwikkelen groentedip voor nierpatiënten

Aan de Thomas More hogeschool in Geel heeft een team laatstejaarsstudenten van de richting Voedingstechnologie [...]

28/04/2024

Jongeren delen steeds vaker hun financiële situatie op sociale media

Deze keer geen nieuwe dans- of modetrend op TikTok, maar wel eentje met een financiële focus: ‘loud [...]

27/04/2024

GUIDO NV is het nummer 1 Belgische niche-mediabedrijf naar de doelgroep jongeren (studenten in het bijzonder), scholieren en Young Starters

Bruiloftstraat 127, 9050 Gentbrugge
Tel.: +32 (0) 9 210 74 84