Image
19/11/2023

Pavlova met rood fruit

Het is niet omdat ze een bekende chef is, dat Sofie Dumont de Happy Moments met familie en vrienden vergeet. Die heeft ze samengebracht in haar gelijknamige kookboek, verschenen bij Lannoo. Speciaal voor GUIDO maakt ze pavlova.


Ingrediënten voor 4 personen:

  • 130 g suiker
  • 80 g eiwit
  • 1/2 eetlepel baksoda
  • 1/2 grote eetlepel maïzena
  • snuifje zout
  • 1/2 theelepel Bourbon Vanilla-extract
  • 1/2 theelepel azijn
  • 75 ml slagroom
  • 75 ml zure room
  • 1/2 el extra suiker
  • een handvol rode bessen, bramen, bosbessen, frambozen of aardbeien (naar keuze)
  • 2 passievruchten

Bereiding:

  • Verwarm de oven voor op 150°C.
  • Doe de suiker in een schaal en zet die 10 minuten in de oven om op te warmen. Hete suiker maakt het eiwit dikker!
  • Klop het eiwit op en voeg de hete suiker toe. Klop tot je geen suikerkorrels meer voelt als je het mengsel tussen duim en wijsvinger wrijft. Dit duurt ongeveer 10 minuten.
  • Meng de baksoda, de maïzena en het zout door elkaar. Zeef het mengsel over het eiwit en voeg het toe. Voeg de vanille en azijn toe en meng goed.
  • Teken een cirkel op vetvrij papier om je pavlova ongeveer te begrenzen, draai het papier om en giet het mengsel erin. Het hoeft niet perfect rond of te netjes te zijn, want pavlova heeft een onregelmatige vorm.
  • Bak de pavlova 20 minuten op 150°C en daarna 40 minuten op 130°C.
  • Haal uit de oven en laat afkoelen. Kieper om op een bord. De bodem wordt de bovenkant.
  • Klop de slagroom en zure room met 1 el suiker tot een luchtige mousse. Verdeel het mengsel over de eiwitbodem, niet te gelijkmatig.
  • Bestrooi met rood fruit en garneer met passievrucht.

Tip van Sofie:

"In de winter kies je voor vijgen, sinaasappel of pompelmoes."


Comment

  • Slider

TopMovies

SOCIAL





 

Poll

Job in the picture

  • Slider

GUIDO NV is het nummer 1 Belgische niche-mediabedrijf naar de doelgroep jongeren (studenten in het bijzonder), scholieren en Young Starters

Bruiloftstraat 127, 9050 Gentbrugge
Tel.: +32 (0) 9 210 74 84