Image
29/09/2023

Deze verzekeringen heb je als student nodig

Sta je op het punt om op kot te gaan in een van de Belgische studentensteden? Tijd om uit te zoeken welke zaken er vooraf geregeld moeten worden. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het afsluiten van verschillende verzekeringen. Een aantal van deze verzekeringen sloot je eerder wellicht al af, anderen had je thuis bij je ouders niet nodig.


Denk bijvoorbeeld aan een brandverzekering huurder, welke sinds 2019 verplicht is in Vlaanderen. Daarvoor was de brandverzekering ook al verplicht voor huurders binnen Wallonië. Het is niet voor niets dat deze verzekering verplicht is bij het huren van een woning. De kosten voortkomend uit lekken, brand of storm kunnen namelijk fors oplopen. Zonder brandverzekering dien je deze kosten zelf te vergoeden.

Verzekeringen waar je wellicht niet aan dacht

De kans is groot dat je de verplichte brandverzekering al ergens tegen bent gekomen, denk aan het huurcontract waarin deze verzekering genoemd werd. Er zullen ook verzekeringen zijn waaraan je nog niet dacht. Heb je bijvoorbeeld al eens gekeken of het afsluiten van een uitvaartverzekering op deze leeftijd slim kan zijn? Met een uitvaartverzekering worden de kosten die voortkomen uit de uitvaart vergoed. Zo draaien je naasten hier niet voor op. Je bepaalt zelf welk bedrag je wilt verzekeren. Over het algemeen geldt dat je een uitvaartverzekering pas af kunt sluiten als je 18 jaar of ouder bent. Tot die tijd ben je mogelijk meeverzekerd op de polis van je ouders. Dat hoeft echter niet per definitie zo te zijn.

Naast een uitvaartverzekering is ook een rechtsbijstandverzekering het bekijken waard. Met deze verzekering worden je belangen behartigd in een situatie, waarin een gebeurtenis geleid heeft tot schade. Dit kan schade zijn die jijzelf geleden hebt, maar ook schade aan andermans bezittingen. Via de rechtsbijstandverzekering win je advies in over je rechten.

Gebruik online tools voor het vergelijken van de opties

Tijd om de verzekeringen af te sluiten! Een snelle blik op het aanbod van de verschillende verzekeraars laat je zien dat het niet eenvoudig is om de beste optie te vinden. Wat maakt de ene verzekering beter dan de andere? Je doet er verstandig aan om een online tool te gebruiken voor het vergelijken van de verschillende verzekeringen. Zo’n tool geeft je binnen een minuut antwoord op de vraag welke verzekering voor jou het meest aantrekkelijk is. Je dient hier vooraf een aantal gegevens voor in te voeren.

Tip: loop de polis van de drie beste opties door om een definitieve keuze te maken!


Comment

  • Slider

TopMovies

SOCIALPoll

Job in the picture

GUIDO NV is het nummer 1 Belgische niche-mediabedrijf naar de doelgroep jongeren (studenten in het bijzonder), scholieren en Young Starters

Bruiloftstraat 127, 9050 Gentbrugge
Tel.: +32 (0) 9 210 74 84