Image
04/10/2023

Wordt jouw hogeschool of unief wereldkampioen Valorant?

Student-gamers met de first person shooter Valorant in de vingers kunnen zich nu inschrijven voor het derde seizoen van Red Bull Campus Clutch. Wie volgt het team PXL Esports op en mag in november naar de wereldfinale in Istanboel?


Maar liefst 40.000 studenten nemen dit jaar deel aan ruim 400 qualifiers in zo'n 50 landen. In België worden 4 online qualifiers en een nationale finale georganiseerd. Het team dat de nationale finale wint, trekt eind november naar Istanboel om er de Belgische eer te verdedigen op de wereldfinale en te gaan grabbelen uit een globale prijzenpot van 20.000 euro.

De Belgische qualifiers vinden online plaats op respectievelijk 19, 23, 26 en 30 oktober. De nationale finale wordt georganiseerd in Howest in Kortrijk, en dat is uiteraard geen toeval. "Wij willen een actieve rol spelen in de groei en het bekendmaken van dit tactisch spel in ons land," zegt Bert Wouters van Howest Esports. "Red Bull Campus Clutch is de uitgelezen kans om dat te doen. De studenten van onze afstudeerrichting Business Innovation in Esports zijn actief betrokken bij de organisatie en opvolging van dit evenement. En met onze Howest Esports Community hopen we uiteraard op een podiumplaats op eigen bodem."

Inschrijven voor de Belgische qualifiers kan gratis via redbull.be/campusclutch

Foto: Red Bull Content Pool


Comment

  • Slider

TopMovies

SOCIALPoll

Job in the picture

Betoging tegen racisme en voor gelijke rechten

In Brussel hebben vorige maand enkele duizenden mensen betoogd tegen racisme en voor gelijke rechten. [...]

28/04/2024

Studenten ontwikkelen groentedip voor nierpatiënten

Aan de Thomas More hogeschool in Geel heeft een team laatstejaarsstudenten van de richting Voedingstechnologie [...]

28/04/2024

Jongeren delen steeds vaker hun financiële situatie op sociale media

Deze keer geen nieuwe dans- of modetrend op TikTok, maar wel eentje met een financiële focus: ‘loud [...]

27/04/2024

GUIDO NV is het nummer 1 Belgische niche-mediabedrijf naar de doelgroep jongeren (studenten in het bijzonder), scholieren en Young Starters

Bruiloftstraat 127, 9050 Gentbrugge
Tel.: +32 (0) 9 210 74 84