Image
06/02/2024

Apolline ging op Erasmus in Italië

Reizen kleurt je jeugd én je studententijd. Vraag dat maar aan Apolline, die ging studeren in het Italiaanse Padua.


Voornaam: Apolline

Leeftijd: 22 jaar

Studies: Burgerlijk ingenieur

Verblijfplaats: Padua

"Ik ben op Erasmus vertrokken naar Padua in Italië om daar mijn eindwerk te maken. Het is een studentenstad boordevol geschiedenis. Je vindt er niet alleen Italiaanse studenten, maar ook veel Erasmussers. Er worden tal van activiteiten georganiseerd om het land, de gebruiken en de mensen te leren kennen, zoals feestjes, stadsbezoeken, reizen, boottochtjes..."

"Padua ligt vlak naast Venetië, en dat is nog niet alles, want er liggen nog meer steden in de buurt die een bezoek waard zijn. Denk maar aan Verona, Bologna, Bassano del Grappa, Vicenza…"

"Het eten in Italië is echt ongelooflijk. Je vindt tal van kleine wijnbars in de stad, die typische specialiteiten van Noord-Italië serveren. Op het einde van de dag komt iedereen daar samen om al babbelend een glas te drinken in een bijzonder warme sfeer."

"Ik heb mijn eindwerk gemaakt in het industriële laboratorium van de universiteit van Padua. Het lab ligt in Rovigo, een kleine stad ten zuiden van Padua. Ondanks de taalbarrière ben ik er zeer goed ontvangen door zowel proffen als medestudenten, zodat ik me al snel op mijn gemak en goed omringd voelde."

"Wat ik op Erasmus heb geleerd? Heel veel! Ik heb een open geest gekregen, ik heb mezelf beter leren kennen, ik ben zelfstandiger geworden en ik ben uit mijn comfortzone getreden. Dat heeft mijn relaties en mijn cultuur verrijkt. Ik heb bijzondere personen leren kennen, heb ongelooflijke ervaringen opgedaan en zal de herinneringen aan deze periode altijd blijven koesteren. Ik kan het elke student aanraden."

Tekst: Sébastien Daloze


Comment

  • Slider
  • Slider

TopMovies

SOCIALPoll

Job in the picture

GUIDO NV is het nummer 1 Belgische niche-mediabedrijf naar de doelgroep jongeren (studenten in het bijzonder), scholieren en Young Starters

Bruiloftstraat 127, 9050 Gentbrugge
Tel.: +32 (0) 9 210 74 84