Image
16/02/2024

Nieuw in de cinema: 'Bob Marley - One Love'

Bob Marley was een van de meest onwaarschijnlijke supersterren in de moderne muziekgeschiedenis. Dat is de conclusie die we trokken na het bekijken van Bob Marley - One Love, een nogal onevenwichtige, maar interessante film over het leven van de reggaekoning.


Reinaldo Marcus Green (regisseur van King Richard) focust vooral op de laatste vijf jaar van Marleys korte leven, die de Jamaicaanse volksheld grotendeels in Londen blijkt te hebben doorgebracht. Naast zijn steile opmars richting mainstream succes, die hij te danken had aan Chris Blackwell van Island Records, kom je ook heel wat te weten over het rastafari-geloof dat Marley aanhing, en over zijn politiek engagement om de rivaliserende Jamaicaanse partijen te verzoenen. Uiteraard komt ook zijn vroege dood (hij stierf op zijn 36ste aan huidkanker) aan bod, en in één enkele scène wordt zijn veelwijverij aangekaart, maar voor de rest is deze biopic vaak irritant hagiografisch. Zo wordt handig verzwegen dat Bob, nadat hij terminaal ziek was verklaard, de rastafari liet vallen en zich bekeerde tot het christendom. Dat de naam Marley meermaals voorkomt op de producentenlijst van de film, zal wellicht niet losstaan van deze keuzes.

Tekst: Herbert De Paepe


Comment

TopMovies

SOCIALPoll

Job in the picture

GUIDO NV is het nummer 1 Belgische niche-mediabedrijf naar de doelgroep jongeren (studenten in het bijzonder), scholieren en Young Starters

Bruiloftstraat 127, 9050 Gentbrugge
Tel.: +32 (0) 9 210 74 84