Image
15/02/2024

Nieuw tweedehandsplatform voor studiemateriaal

De helft van de studenten koopt zijn studiemateriaal tweedehands aan. Dat blijkt uit een enquête van uitgeverij Acco.


Negenenveertig procent van de bevraagde studenten geeft aan dat ze al eens studiemateriaal tweedehands aankochten en zo’n 41 procent heeft zelf al boeken verkocht. Het financiële aspect blijkt de voornaamste reden voor het aankopen van tweedehands studiemateriaal.

Na het zien van die resultaten, besloot Acco daar iets aan te doen. Ze richtten hun eigen tweedehandsplatform op. “Als studentencooperatieve, opgericht door en voor studenten, is het onze morele plicht om het hoger onderwijs zo betaalbaar mogelijk te houden,” aldus Inge Vander Velpen, CEO van Acco.

Volgens Acco is het tweedehandsplatform een goede manier om de studenten toch iets meer financiële ademruimte te geven. Het platform houdt dan ook rekening met specifieke noden en verwachtingen van studenten zoals bijvoorbeeld een kwaliteitscheck om na te gaan of de editie nog recent genoeg is.

Het concept slaat voorlopig zeer goed aan. Studenten die op zoek zijn naar goedkope tweedehandsboeken kunnen terecht op https://tweedehands.acco.be/ .  

Tekst: Larissa Sowowna

Foto: Adobe Stock


Comment

TopMovies

SOCIALPoll

Job in the picture

GUIDO NV is het nummer 1 Belgische niche-mediabedrijf naar de doelgroep jongeren (studenten in het bijzonder), scholieren en Young Starters

Bruiloftstraat 127, 9050 Gentbrugge
Tel.: +32 (0) 9 210 74 84