Image
24/02/2024

Datingapps steeds minder populair bij jongeren

Jongeren doen steeds minder vaak een beroep op datingapps. Dat blijkt uit reviews van de beoordelingswebsite Trustpilot.


De app Tinder haalt slechts 1.2 op 5 waarbij 1 het minimum is. Het aantal downloads ligt hoog, maar het aantal gespendeerde uren op de app blijft dalen. Maar niet enkel Tinder scoort slecht want ook bij datingapp Bumble zijn de resultaten teleurstellend. Het verlaagde de omzetverwachting voor het vierde kwartaal.

Hieraan zijn meerdere redenen te koppelen, zoals het einde van de coronapandemie en de jeugd die het liever toch op de ouderwetse manier doet. “Mensen hebben begrepen dat ze elkaar liever persoonlijk ontmoeten dan door te swipen door profielen op een telefoon,” verduidelijkt Dustin Sitar, wedding planner bij The Groom Club, in Newsweek.

In De Morgen voegt computerwetenschapper Jeroen Baert hieraan toe: “Het fundamentele probleem van elke datingapp is dat als ze te goed zijn, ze meteen klanten verliezen. Onderliggend heeft ook dat te maken met een groeiende tendens bij techbedrijven. Ze krijgen bij de opstart veel geld om op te brassen, maar op een bepaald moment moeten ze ook aan een verdienmodel gaan denken. Dat gebeurt dan via allerlei betalende voordelen.”

Hij kaart nog een tweede belangrijke aspect aan: “Mijn jongere vrienden zien Tinder meer en meer als een vuilbak: een app voor snelle contacten maar niet voor een serieuze relatie.”

Het is dus misschien toch beter om het op de ouderwetse manier te doen. Zo is er momenteel een nieuwe trend in de Verenigde Staten om een date-me-doc te maken, een soort van cv van jezelf en wat je zoekt, dat je in Google docs zet. Anderen kunnen jou op die manier vinden en aanspreken.

Tekst: Larissa Sowowna

Foto: Adobe Stock


Comment

  • Slider

TopMovies

SOCIALPoll

Job in the picture

GUIDO NV is het nummer 1 Belgische niche-mediabedrijf naar de doelgroep jongeren (studenten in het bijzonder), scholieren en Young Starters

Bruiloftstraat 127, 9050 Gentbrugge
Tel.: +32 (0) 9 210 74 84