Image
04/03/2024

Studeren in Barcelona: “Een droom die uitkomt”

Naam: Larissa

Leeftijd: 22

Studies: Journalistiek

Bestemming: Barcelona, Spanje


In het buitenland studeren is altijd al mijn grote droom geweest. Het is iets waar ik vanaf het begin van mijn studie naartoe heb gewerkt. Eens de opportuniteit er was, heb ik die met beide handen gegrepen. Ik heb me nog harder ingezet, met één doel voor ogen: vijf maanden in Barcelona spenderen. Eens het moment was aangebroken, leek ik pas te beseffen dat ik echt voor zo’n lange tijd van thuis weg ging gaan. Het was een emotioneel afscheid, maar ik had mooie plannen in het vooruitzicht.

Tijdens mijn studie heb ik in een gezellige flat geleefd, met vier andere internationale studenten. Dat zorgde ervoor dat we meteen een raakvlak hadden en hier heb ik vriendschappen voor het leven gesloten. Samen eten en tijd doorbrengen was een wekelijkse gewoonte. De flat zelf lag in Gracia, één van de oudste en rustigste buurten in Barcelona. Hier kon je op elk plekje een stukje cultuur opsnuiven en zat je nooit midden in de drukte. Dat was voor mij heel belangrijk, die kalmte.

In de eerste week heeft de universiteit een gegidste rondleiding door het historisch centrum georganiseerd voor de internationale studenten, en aangezien niemand elkaar kende was er een algemeen verlangen om sociale contacten te leggen. Daar heb ik mijn allereerste vrienden gemaakt, waarmee ik de rest van het semester gespendeerd heb.

Al snel ondervond ik ook dat de campus haar eigen bewoonster had, een hele lieve poes. Niemand weet waar ze vandaan komt of hoe ze noemt, maar iedereen wist wel dat de campus haar thuis is en respecteerde dat. Na de lessen, kan je haar altijd terugvinden voor knuffels.

Ik ben uiteraard niet enkel in Barcelona gebleven. Nu ik in Spanje was, moest ik gaan verkennen, dus heb ik ook Valencia en Sevilla bezocht. Zoals je ziet heb ik dus ook de nodige cultuur opgesnoven tijdens mijn buitenlands verblijf en bij die cultuur horen ook de Spaanse maaltijden. In Spanje heb ik voor het eerst paella gegeten en heb ik ontdekt hoeveel Spaanse tapas varieert van de Vlaamse soort. Ik denk dat dat één van de hoofdaspecten is die ik ga missen, dat lekkere eten en de sfeer.

Tekst & foto: Larissa Sowowna


Comment

  • Slider

TopMovies

SOCIALPoll

Job in the picture

GUIDO NV is het nummer 1 Belgische niche-mediabedrijf naar de doelgroep jongeren (studenten in het bijzonder), scholieren en Young Starters

Bruiloftstraat 127, 9050 Gentbrugge
Tel.: +32 (0) 9 210 74 84