Image
17/03/2024

Zoo Planckendael bouwt spectaculaire bamboetoren

De zoo van Planckendael gaat in de toekomst een 28 meter hoge, duurzame bamboetoren plaatsen.


De bamboetoren wordt de blikvanger als je de zoo binnengaat, met een knipoog naar de ooievaars. De ingang zal ook dubbel zo breed worden en zal tal van faciliteiten hebben, zoals een borstvoedingslokaal en een nieuwe shop.

“Het wordt ronduit spectaculair en helemaal Planckendael,” zegt algemeen directeur Dries Herpoelaert. “We hebben de afgelopen jaren fors geïnvesteerd in verschillende projecten voor onze dieren, nu zijn onze bezoekers aan de beurt."

Dit is een primeur voor Europa, want nog nooit eerder werd op zo’n grote schaal en met zo’n duurzaam materiaal gewerkt. De zoo wil met dit project de bezoekersbeleving naar een nog hoger niveau tillen.

“Bamboe is een natuurlijk en ecologisch materiaal dat perfect past bij de identiteit van zoo Planckendael,” verduidelijkt projectmanager Elizabeth Carlon. “Het heeft de capaciteit om aanzienlijke hoeveelheden CO2 uit de lucht te halen. Bovendien is bamboe een bijzonder sterk materiaal. Eén staaf kan het gewicht van drie olifanten dragen.”

De bezoekers van de dierentuin zullen geen hinder ondervinden van de werken. Er wordt een tijdelijke ingang ingericht ter hoogte van kasteel De Ooievaar.

Tekst: Larissa Sowowna


Comment

  • Slider

TopMovies

SOCIALPoll

Job in the picture

GUIDO NV is het nummer 1 Belgische niche-mediabedrijf naar de doelgroep jongeren (studenten in het bijzonder), scholieren en Young Starters

Bruiloftstraat 127, 9050 Gentbrugge
Tel.: +32 (0) 9 210 74 84