Image
16/03/2024

Citytrip naar Barcelona: GUIDO's gouden tips

Barcelona is een grote stad en als je wilt gaan citytrippen, is het aan te raden dat je op voorhand een plan opstelt van wat je allemaal wilt zien.


Hieronder vind je tal van aanraders terug, van goede bars tot verborgen pareltjes in de wereld van de kunst.

Wat moet je zeker bezoeken tijdens je tijd in deze prachtige stad?

Cultuur

Als je Barcelona bezoekt, moet je ook wel wat cultuur zien. We geven jou bekende en minder bekende pareltjes die je zeker gezien moet hebben. Beginnen doen we met de toeristische trekpleisters.

  • Parc de la ciutadella

Dit park is het grootste park in Barcelona en is de perfect plek voor een middagje ontspanning. Je vindt er onder meer een waterval, plantentuin en romantische tuin. Hiervoor hoef je niet te betalen.

  • Parc Güell

Parc Güell is één van de bekendste pareltjes van kunstenaar Antoni Gaudí. Het stadspark strekt zich uit over een groot deel van Barcelona en heeft meerdere ingangen. Tickets moet je vooraf kopen op https://parkguell.barcelona/.

  • Tibidabo

Tibidabo is een berg, en is de hoogste heuvel van de bergketen Serra de Collserola. Buiten het prachtige uitzicht dat je hebt over de stad, vind je er ook het parque de Atracciones del Tibidabo, een attractiepark dat geopend is van maart tot december.

Nu je weet waar de toeristen als vliegen rondzwermen, geven we jou de verborgen pareltjes waar je driekwart van de tijd in rust kunt genieten.

  • Carretera de les Aïgues

Voor een wandeling met uitzicht over de stad, ben je hier op de juiste locatie. Deze oude waterweg bevindt zich midden in de natuur en geeft je de hele weg lang prachtige uitzichten. Pas wel op, je kan mogelijks enkele wilde everzwijnen tegenkomen.

  • Klooster van Pedralbes

Dit klooster is vrijwel niet bekend bij toeristen, wat het de ideale bezoekplek maakt. Het bouwwerk uit de 14de eeuw was ooit de thuis van vrouwelijke kloosterlingen. Vandaag kan je zien hoe zij zes eeuwen lang geleefd hebben.

  • Het amfitheater Teatre Grec

Aan de voet van de berg Montjuïc bevindt zich het oude amfitheater. Hier kan je zowel overdag als ’s avonds heerlijk genieten van de rust. Het theater zelf is omgeven door prachtige groene tuinen en geregeld kan je er een optreden bijwonen.

Winkelen

Laten we beginnen met het meest voor de hand liggende: de Ramblas. Oorspronkelijk was het een droge rivierbedding, vandaag is het een kilometerlange boulevard met tal van terrasjes. Als je de boulevard volgt kom je uit op Plaça de Catalunya, te vergelijken met de Meir in Antwerpen. Dit is the place to be om te shoppen. Als laatste binnen de categorie van shopping moet de winkelstraat Passeig de Gràcia aan bod komen. Opgelet, je portemonnee moet goed gevuld zijn als je hier een winkel wilt binnengaan. Hier vind je merken zoals Chanel, Louis Vuitton en Cartier.

Eten en drinken

Na een hele dag verkennen, heb je uiteraard grote honger en dorst. Gelukkig heeft Barcelona tal van bars en restaurants waar je even kan bekomen. Allereerst hebben we Sol Soler, een gezellige tapasbar op één van de gezellige pleintjes in Gràcia. Je kan zowel binnen als buiten zitten en kan hier in rust genieten van kleine gerechtjes en koele drankjes.

Als je grote honger hebt, dan ga je beter naar Paella de Su. Met twee restaurants in de omgeving, serveert ze mogelijk de beste paella die er is. En daar houdt het niet op: ook hun vers gemaakte sangria is er eentje waar je ‘u’ tegen zegt.

Als je het iets meer basic wil houden, ga dan naar Inka Burger. Hier kan je, zoals de naam al doet vermoeden, heerlijke hamburgers eten. Deze is zeker een aanrader als je budget iets krapper is.

Als het aankomt op bars zijn er heel veel mogelijkheden, maar we hebben er de beste uitgehaald voor jou. La hora del vermut, daar drink je de beste vermout van de hele omgeving. Perfect voor de liefhebbers dus.

Als je liever voor cocktails gaat, dan is Casa Almirall de ideale plek. Hier zullen de Spanjaarden je met open armen verwelkomen voor een lekker drankje en gezellige babbel. Funfact: deze bar is een van de oudste in de hele stad. Nog meer reden dus om er eens een bezoekje aan te brengen!

Tips

Tot slot geven we jou ook nog 5 belangrijke en vooral praktische tips mee.

1.            Houd je spullen in de gaten

Barcelona is een grote stad en dat maakt het de ideale plaats voor dieven. Op het openbaar vervoer, en dan vooral de metro, proberen ze hun slag te slaan. Pas dus zeker op als je het openbaar vervoer neemt en laat je handtas of rugzak nooit uit je zicht.

2.            Koop een tienbeurtenkaart voor het openbaar vervoer

Er worden tickets aangeboden voor een bepaald aantal dagen, speciaal voor citytrippers. Maar als je eens snel rekent in je hoofd, besef je dat je voordeliger bent als je een tienbeurtenkaart koopt. Laat je dus niet misleiden.

3.            Koop je groenten en fruit niet in de supermarkt

Groenten en fruit rechtstreeks bij groente- en fruitwinkels kopen is goedkoper dan in de supermarkt. Daarbij komt ook dat je meer keuze hebt, de kwaliteit beter is en het gewoonweg veel lekkerder is.

4.            Laat die dikke jas thuis

In Barcelona duikt de temperatuur vrijwel nooit onder de tien graden. Het is dus echt niet nodig om een dikke jas en extra sjaal mee te nemen tijdens de winter.

5.            Vermijd toeristische trekpleisters

Veel zal je er alleszins niet zien, aangezien het er gaat wemelen van andere toeristen. Ga in plaats daarvan ook voor locaties die minder bekend zijn. Je zal er meer op je gemak zijn en je gaat tenminste echt iets zien.

Tekst & foto: Larissa Sowowna


Comment

  • Slider

TopMovies

SOCIALPoll

Job in the picture

Betoging tegen racisme en voor gelijke rechten

In Brussel hebben vorige maand enkele duizenden mensen betoogd tegen racisme en voor gelijke rechten. [...]

28/04/2024

Studenten ontwikkelen groentedip voor nierpatiënten

Aan de Thomas More hogeschool in Geel heeft een team laatstejaarsstudenten van de richting Voedingstechnologie [...]

28/04/2024

Jongeren delen steeds vaker hun financiële situatie op sociale media

Deze keer geen nieuwe dans- of modetrend op TikTok, maar wel eentje met een financiële focus: ‘loud [...]

27/04/2024

GUIDO NV is het nummer 1 Belgische niche-mediabedrijf naar de doelgroep jongeren (studenten in het bijzonder), scholieren en Young Starters

Bruiloftstraat 127, 9050 Gentbrugge
Tel.: +32 (0) 9 210 74 84