Image
20/03/2024

Singer-songwriter Raye wint recordaantal prijzen tijdens Brit Awards

Begin maart vonden de Brit Awards plaats. Dit zijn de meest prestigieuze muziekprijzen die te winnen vallen in het Verenigd Koninkrijk.


Singer-songwriter Raye werd voor maar liefst zeven categorieën genomineerd en mocht uiteindelijk zes prijzen in ontvangst nemen. Ze won onder meer de award voor song van het jaar, beste nieuwe artiest, album van het jaar, en artiest van het jaar.

Toen ze de award voor album van het jaar mocht ophalen, nam ze haar grootmoeder mee. Duidelijk geëmotioneerd sprak ze het publiek toe: “Het enige wat ik ooit wilde, was artiest zijn. En nu ben ik een artiest met een album van het jaar. Heel erg bedankt.”

Haar verhaal is dan ook eentje dat je niet snel zult vergeten. Ze schreef nummers voor grote artiesten zoals Beyoncé, maar haar eigen muziek werd jarenlang afgewezen door haar platenlabel. Uiteindelijk wist ze te breken met dit platenlabel en bracht ze in eigen beheer haar nummers uit. Met ‘Escapism’ ging ze viraal op TikTok en zo ging de bal aan het rollen.

Ook artiesten Dua Lipa, Miley Cyrus, en Kylie Minogue mochten prijzen in ontvangst nemen.

Tekst: Larissa Sowowna


Comment

TopMovies

SOCIALPoll

Job in the picture

GUIDO NV is het nummer 1 Belgische niche-mediabedrijf naar de doelgroep jongeren (studenten in het bijzonder), scholieren en Young Starters

Bruiloftstraat 127, 9050 Gentbrugge
Tel.: +32 (0) 9 210 74 84