Image
13/04/2024

Op stap in Rome: met deze tips & tricks haal je alles uit jouw trip

Rome, het is een stad vol geschiedenis, architectuur, en vele wonderbaarlijkheden. Als je deze stad binnen een korte tijdspanne wilt bezoeken, is het aangeraden om te bedenken wat je echt wilt zien. Gelukkig voor jou, hebben wij ontdekt wat je zeker niet mag missen!


Wat moet je zeker bezoeken tijdens je bezoek aan de Italiaanse hoofdstad?

Cultuur

Laten we beginnen met het opsnuiven van een beetje cultuur. Wij geven jou de must-sees die elke toerist wil zien, en enkele minder gekende plekjes. Om het nog even spannend te houden, vertellen we jou nog niet over de verborgen pareltjes.

 • Colosseum

Wie Rome zegt, zegt Colosseum. Het 2000 jaar oude stadion werd in het Romeinse Rijk gebruikt als theater. Hierin vonden gladiatorenspelen plaats of moesten slaven vechten tot de dood, terwijl het publiek hen toejuichte. Gelukkig mag dat vandaag niet meer, maar de plek waar het ooit allemaal plaats heeft gevonden, kan je bezoeken. Tickets bestel je best vooraf online.

 • Catacomben van Rome

In de Catacomben van Rome kan je door een ondergronds netwerk van tunnels, de stad verkennen. In deze tunnelstelsels zijn er minstens veertig begraafplaatsen terug te vinden. In de tijd van de Romeinen was het dan ook een plek waarin de doden werden bijgezet. De tunnels zelf zijn kilometerslang en bevatten soms meerdere verdiepingen. Tickets kan je vooraf aankopen.

 • Trevifontein

Het gezegde dat muntjes in een fontein gooien geluk brengt, komt hoogstwaarschijnlijk van deze fontein. Veel toeristen komen naar de trevifontein om er drie munten in te gooien. De eerste munt betekent dat je ooit zult terugkeren, de tweede munt zorgt ervoor dat je liefde zult vinden, en de derde munt belooft je een goed huwelijk. De toegang volledig gratis.

Nu je weet wat je zeker en vast moet zien, belonen we je met de rustigere oorden, waar een pak minder toeristen te vinden zullen zijn.

 • Domus Aurea

Lang geleden werd dit bouwproject op poten gezet, met als doel om er een gouden paleis voor keizer Nero van te maken. Zo ver is het helaas nooit gekomen, maar toch kon de keizer zeggen dat hij een paleis met 80 hectare grond had, in het hartje van Rome. Dit grootse paleis is zeker de moeite waard om te bezoeken!

 • Campidoglio

De Campidoglio ligt op de Capitolijnse heuvel, zowat de belangrijkste heuvel van de stad. Op de top stond vroeger een tempel van de god Jupiter. Op die manier had hij een overzicht over wat er in de stad gebeurde. Vandaag ligt hier een prachtig groot plein met gerestaureerde gebouwen, ontworpen door niemand minder dan Michelangelo. Het plein is bereikbaar via een grote trap, de Cordonata.

Eten en drinken

We zijn er zeker van dat al dat rondslenteren je honger heeft gegeven. Daarom hebben wij enkele restaurantjes voor jou gevonden, waar je zonder zorgen kunt smullen.

 • Caffe Conti

Caffe Conti is een plek waar enkel koffie van de eigen branderij gebruikt wordt. Hier kan je terecht voor verschillende fijne koffiesoorten, die ambachtelijk bereid zijn. Maar ook voor een heerlijk ontbijtje ben je hier aan het juiste adres.

 • Bono Bottega Nostrana – San Pietro

Op nog geen halve kilometer van de Sint-Pietersbasilisk kan je hier voor minder dan tien euro lunchen. Rijkelijk belegde broodjes, versgebakken brood en vegan opties, dat vind je in dit gezellige restaurantje allemaal terug. Houd je het liever simpel met een koffie? Dat kan ook.

 • Caligola Osteria Sincera

Dit restaurant, gelegen aan het Vaticaan, is perfect om te dineren. Je vindt er zowel de Italiaanse als de mediterraanse keuken terug. Het menu dat ze je aanbieden, is een eerbetoon aan de traditie van de Romeinse keuken.

 • Meccanismo

De dag afsluiten, dat doe je met een drankje in deze bar. De bar omschrijft zichzelf als een Romeinse ziel met een internationale roeping, die cocktailbargeschiedenis heeft geschreven in Rome. Dat klinkt zeker de moeite waard om eens uit te testen!

Tips

We geven jou tot slot ook nog enkele handige tips mee, om jouw reis zo aangenaam mogelijk te laten verlopen.

 1. Het is aangeraden om toegangstickets voor bezienswaardigheden op voorhand online te kopen. Zo bespaar je tijd en soms komt het je zelfs goedkoper uit.
 2. Doe geen terrasjes in de buurt van grote monumenten.  Dit zijn locaties waar veel toeristen heengaan, en daar haalt de horeca haar voordeel uit door de prijzen veel duurder te maken.
 3. Maak gebruik van hop-on, hop-off bussen als je meerdere bezienswaardigheden op één dag wilt zien. Deze bussen rijden de hele dag van de ene locatie naar de andere en je kiest zelf waar je afstapt. Dit is handig omdat grotere afstanden gemakkelijk overbrugd worden.

Tekst en foto: Larissa Sowowna


Comment

 • Slider

TopMovies

SOCIALPoll

Job in the picture

Betoging tegen racisme en voor gelijke rechten

In Brussel hebben vorige maand enkele duizenden mensen betoogd tegen racisme en voor gelijke rechten. [...]

28/04/2024

Studenten ontwikkelen groentedip voor nierpatiënten

Aan de Thomas More hogeschool in Geel heeft een team laatstejaarsstudenten van de richting Voedingstechnologie [...]

28/04/2024

Jongeren delen steeds vaker hun financiële situatie op sociale media

Deze keer geen nieuwe dans- of modetrend op TikTok, maar wel eentje met een financiële focus: ‘loud [...]

27/04/2024

GUIDO NV is het nummer 1 Belgische niche-mediabedrijf naar de doelgroep jongeren (studenten in het bijzonder), scholieren en Young Starters

Bruiloftstraat 127, 9050 Gentbrugge
Tel.: +32 (0) 9 210 74 84