Image
02/04/2024

Graffitistraatje Gent krijgt ontmoetingspunt voor toeristen

Deze maand komt er in het befaamde graffitistraatje in Gent een nieuw onthaalpunt, waar Gentenaars en toeristen elkaar kunnen ontmoeten. Om dit te verwezenlijken is er een deel van de muur uitgebroken, waar een nieuwe poort komt die leidt naar de ‘Giftshop’.


De Giftshop moet voor een sociale dynamiek zorgen. Nu passeren mensen enkel, maar met de Giftshop kunnen ze binnengaan en toeristische info krijgen van jonge Gentenaars. Denk maar aan waar je het beste gaat eten. De ontmoetingsplek moet ook een meerwaarde bieden voor de kunstenaars die in het graffitistraatje werken. Zij mogen de poort bespuiten en kunnen gebruikmaken van de diensten die het ontmoetingscentrum hen aanbiedt. Dat zegt initiatiefnemer Timon Van De Voorde van vzw Plek.

Buiten de ontmoetingsplek, komt er ook een winkel, kunstatelier, exporuimte en koffiebar. De Giftshop opent haar deuren op 20 april. Een voorproefje vind je alvast hier terug.

Tekst: Larissa Sowowna 


Comment

TopMovies

SOCIALPoll

Job in the picture

GUIDO NV is het nummer 1 Belgische niche-mediabedrijf naar de doelgroep jongeren (studenten in het bijzonder), scholieren en Young Starters

Bruiloftstraat 127, 9050 Gentbrugge
Tel.: +32 (0) 9 210 74 84