Image
28/04/2024

Studenten ontwikkelen groentedip voor nierpatiënten

Aan de Thomas More hogeschool in Geel heeft een team laatstejaarsstudenten van de richting Voedingstechnologie een vegetarische spread ontwikkeld, speciaal voor nierpatiënten.


De spread kreeg de naam ‘REIN’ en bevat wortel, pompoen, prei, en witlof.

Met ‘REIN’ willen de studenten voedingsbedrijven bewustmaken van de nood die er is aan nier-vriendelijke voeding. Het idee is er gekomen na een ontmoeting met onderzoekster Annemie Hesselmans, die verlamd geraakte na een turnongeval. Zij werd nierpatiënt, en had zo opeens veel minder keuze aan wat ze mocht eten.

Hierdoor hebben zij en andere nierpatiënten een groter risico op hart- en vaatziekten en ondervoeding. Met ‘REIN’ willen de studenten dat probleem aanpakken.

“Onze dip heet ‘REIN’, omdat we een zo zuiver mogelijk product hebben gemaakt,” legt Brecht Van Olmen, een van de studenten, uit. “De spread kan worden gebruikt als koude dip op brood, maar kan ook worden opgewarmd als saus bij verschillende gerechten.”

Tekst: Larissa Sowowna


Comment

  • Slider

TopMovies

SOCIALPoll

Job in the picture

GUIDO NV is het nummer 1 Belgische niche-mediabedrijf naar de doelgroep jongeren (studenten in het bijzonder), scholieren en Young Starters

Bruiloftstraat 127, 9050 Gentbrugge
Tel.: +32 (0) 9 210 74 84