Image
19/04/2024

AI geeft bijles

Binnenkort zal artificiële intelligentie ook bijles kunnen geven aan leerlingen. Het Kortrijkse bedrijf Signpost is daarvoor bezig met het uitbouwen van een app.


De app is volledig gericht op de einddoelen en leerplannen van het secundair onderwijs. Hierdoor is de informatie die je ontvangt nauwkeuriger dan wat je op het internet vindt. Studytrainer, dat is de naam van de app. Je kan ermee chatten over de leerstof, vragen stellen, en je laten overhoren.

“De app is echt bedoeld als een tool voor bijles. Je kan de app zelfs vragen om een voorbeeldtoets van de leerstof te genereren. De generatieve AI ontwikkelt die dan op basis van dezelfde inhoud waarmee leerkrachten toetsen kunnen bouwen. Op basis van de fouten die je maakt, herkent de app je gebreken en kan die de gaten in je kennis zelf beginnen aan te vullen,” vertelt CEO Arne Vandendriessche van Signpost.

Studytrainer is vanaf mei beschikbaar, en de kostprijs varieert. Je betaalt twintig euro per maand voor toegang tot alle vakken, of zestien euro voor slechts één vak.

Tekst: Larissa Sowowna


Comment

  • Slider

TopMovies

SOCIALPoll

Job in the picture

Betoging tegen racisme en voor gelijke rechten

In Brussel hebben vorige maand enkele duizenden mensen betoogd tegen racisme en voor gelijke rechten. [...]

28/04/2024

Studenten ontwikkelen groentedip voor nierpatiënten

Aan de Thomas More hogeschool in Geel heeft een team laatstejaarsstudenten van de richting Voedingstechnologie [...]

28/04/2024

Jongeren delen steeds vaker hun financiële situatie op sociale media

Deze keer geen nieuwe dans- of modetrend op TikTok, maar wel eentje met een financiële focus: ‘loud [...]

27/04/2024

GUIDO NV is het nummer 1 Belgische niche-mediabedrijf naar de doelgroep jongeren (studenten in het bijzonder), scholieren en Young Starters

Bruiloftstraat 127, 9050 Gentbrugge
Tel.: +32 (0) 9 210 74 84