Image
23/04/2024

Belgische studenten kronen zich tot wereldkampioen diplomatie

Studenten Alexander Canette en Wout Serras wonnen samen met hun team het wereldkampioenschap diplomatie, dat door de Harvard University georganiseerd wordt.


Tijdens het wereldkampioenschap komen studentendelegaties van over de hele wereld samen, om vijf dagen lang te debatteren over actuele problemen. Dit jaar vond dat plaats in Taiwan en werd er onder mee gedebatteerd over de pensioenleeftijd.

Uiteindelijk ging de Belgische studentendelegatie aan de haal met de hoofdprijs, en dat doen ze al voor de vierde keer op rij. Het team, dat uit 23 leden bestaat, nam het op tegen studenten afkomstig van befaamde universiteiten zoals Princeton en Oxford University.

“Voor elk onderwerp was er een comité, waar er met verschillende landen over werd gedebatteerd. De Belgische studenten vertegenwoordigden Canada, Pakistan en Denemarken. Op voorhand kreeg je een land en comité toegewezen en moest je je daarover inlezen. Zo kon je debatteren volgens het standpunt van het land dat je vertegenwoordigde,” vertelt Wouter Serras.

Tekst: Larissa Sowowna 


Comment

  • Slider

TopMovies

SOCIALPoll

Job in the picture

GUIDO NV is het nummer 1 Belgische niche-mediabedrijf naar de doelgroep jongeren (studenten in het bijzonder), scholieren en Young Starters

Bruiloftstraat 127, 9050 Gentbrugge
Tel.: +32 (0) 9 210 74 84