Image
05/04/2024

Striprecensie: 'Voorwendsels en Verhalen' door Bernard Tant

De Antwerpse Brusselaar Bernard Tant is nog maar een kwarteeuw jong. Hij studeerde Beeldverhaal aan de LUCA School of Arts. Voorwendsels en Verhalen is zijn stripdebuut.


Het boek is een verbeeldingrijk en niet onaantrekkelijk amalgaam van samengeraapte microvertellingen (de titel zegt heel goed wat je kan verwachten) die opborrelen wanneer een duiker na een onderwaterexplosie in de onderzeese schattengrot van een sprekende kraken belandt. Het tentakelbeest heeft in zijn eeuwenlange bestaan genoeg spullen om zich heen verzameld om eindeloos verhalen te spuien. Die zijn vaak vermakelijk, maar weinig samenhangend en uiteindelijk ook wat vrijblijvend. Tants tekenstijl meandert zwierig van Winsor McCay naar de met Ridder de Hadoques verzameling volgestouwde kasteelkelders van Molensloot, en weer terug. Jammer van de koude inkleuring, anders hadden de pagina's vast meer diepte kregen. Al bij al is Voorwendsels en Verhalen een lezenswaardig debuut dat veel potentieel verraadt. Benieuwd wat Tant nog allemaal uit zijn fantasiemouw zal schudden.

Tekst: Herbert De Paepe


Comment

  • Slider

TopMovies

SOCIALPoll

Job in the picture

Betoging tegen racisme en voor gelijke rechten

In Brussel hebben vorige maand enkele duizenden mensen betoogd tegen racisme en voor gelijke rechten. [...]

28/04/2024

Studenten ontwikkelen groentedip voor nierpatiënten

Aan de Thomas More hogeschool in Geel heeft een team laatstejaarsstudenten van de richting Voedingstechnologie [...]

28/04/2024

Jongeren delen steeds vaker hun financiële situatie op sociale media

Deze keer geen nieuwe dans- of modetrend op TikTok, maar wel eentje met een financiële focus: ‘loud [...]

27/04/2024

GUIDO NV is het nummer 1 Belgische niche-mediabedrijf naar de doelgroep jongeren (studenten in het bijzonder), scholieren en Young Starters

Bruiloftstraat 127, 9050 Gentbrugge
Tel.: +32 (0) 9 210 74 84