Image
25/04/2024

Citytrippen in Valencia: met GUIDO haal je alles uit jouw trip

Valencia is een stad aan de Spaanse oostkust, en ze wordt weleens de sinaasappelstad genoemd. Er is heel wat cultuur en geschiedenis aanwezig en daarom gidst GUIDO jou door de belangrijkste locaties die je zeker niet mag vergeten tijdens een bezoek.


Cultuur

Welke hotspots moet je zeker zien tijdens een citytrip en wat zijn de minder bekende plekjes? GUIDO zocht het voor jou uit. Laten we beginnen met de populaire trekpleisters.

 • Ciudad de las artes y las ciensas

Vrij vertaald spreken we hier over de stad van de wetenschap en kunst. Het is een groot complex met meerdere gebouwen. Je vindt er onder meer het zeeaquarium, het operagebouw, het wetenschapsmuseum, en het planetarium terug.

 • Jardín del Turia

Dit park is in de jaren '80 aangelegd in de drooggelegde rivierbedding van de rivier Turia. De reden? Er waren op regelmatige basis overstromingen die veel schade veroorzaakten. Het park is officieel geopend in 1986 en is 110 hectare groot. Je vindt er fonteinen, vijvers, stukjes groen, en veel meer terug.

 • Barrio del Carmen

Dit is ongetwijfeld de oudste wijk in Valencia, gelegen in het noordwesten. Lang geleden was barrio del Carmen het enige waaruit de stad bestond en werd de wijk omgeven door twee grote stadspoorten. Vandaag is de wijk bij uitstek het historische centrum van Valencia. Overdag kan je er boetiekjes bezoeken en ’s avonds is het the place to be om uit te gaan.

Na de hotspots, is het tijd om rustigere oorden te verkennen. Die vind je hieronder terug.

 • Tinglados del Puerto

In de wijk gelegen aan het strand, vind je meerdere havenloodsen terug. Oorspronkelijk waren er zes loodsen, vandaag zijn dat er nog drie. Hier kan je wegvluchten van het bekende en je verdiepen in de geschiedenis van de Valenciaanse scheepsvaart.

 • Jardines de Monforte

In deze prachtige tuin komen drie verschillende tuinen samen: de oude tuin, de nieuwe tuin en de natuurlijke tuin. Je vindt er een combinatie van natuurlijke vegetatie, hoge heggen en geometrisch geordende heggen terug. Oorspronkelijk waren de tuinen enkel toegankelijk voor de koninklijke familie, maar vandaag zijn ze toegankelijk voor iedereen.

 • Mercado de Ruzafa

Mercado de Rufaza is een overdekte markthal, gelegen in de wijk Ruzafa. Deze markt wordt vrijwel alleen door locals bezocht, waardoor je de grote drukte sowieso vermijdt. Op de markt vind je vooral verse producten terug, maar ook voor een gezellige babbel met een kop koffie zit je hier op de ideale plek. De markt is van maandag tot zaterdag te bezoeken.

Eten en drinken

Na al dat rondslenteren, is het tijd om even te gaan zitten en een goede hap naar binnen te werken. Op deze locaties vind je zonder twijfel iets terug dat jouw honger of dorst stilt.

 • Dulche de Leche

Bij Dulche de Leche kan je terecht voor een ontbijtje of een uitgebreide lunch. Hier kan je genieten van zoetigheden zoals vers gemaakte taart of gebakjes, maar ook voor een goed gevuld broodje of een quiche zit je hier goed. Dit gezellige restaurantje vind je terug in de wijk Ruzafa.

 • La Girafe

Dineren met uitzicht op het strand, dat kan in La Girafe. Buiten het te gekke uitzicht, is er ook een prachtige binnentuin de vol groen staat. In La Girafe kan je overdag terecht voor een pannenkoek of açai bowl en eens de avond valt is er een nieuwe reeks aan gerechten beschikbaar, van nacho’s tot een vegetarische pan boa’s. Voor ieder wat wils!

 • Trencat

Verborgen in een zijstraatje vlak bij Mercado Central is deze gezellige koffiebar terug te vinden. Voor heerlijke koffies of een vers bereid ontbijtje ben je hier aan het juiste adres. Voor 2,40 euro scoor je hier al een koffie met toast. Ideaal dus voor wie geen al te groot budget heeft!

 • Café de las Horas

De avond afsluiten in stijl, dat doe je in café de las Horas. In de beginjaren was het een theehuis, vandaag is het een hippe plek voor cocktails of een koffiebreak. In dit gezellige tentje kan je genieten van een breed aanbod van koffies, sapjes, wijnen en cocktails. Maar ook voor een kleine hap kan je hier terecht.

Tips

Vooraleer je vertrekt, willen we jou nog enkele tips meegeven.

 1. Ontdek Valencia al fietsend. Het landschap is over het algemeen vlak en met de fiets kan je meerdere monumenten op één dag bezoeken.
 2. Schaf een Valencia tourist card aan. Met deze pas kan je gratis het openbaar vervoer gebruiken en heb je gratis toegang tot de gemeentelijke monumenten en musea.
 3. Plan bezoekjes aan musea op zondag. Dan zijn veel musea gratis.
 4. Probeer agua de Valencia. Dit is een cocktail die gemaakt wordt op basis van cava, sinaasappelsap, wodka, gin, en suiker.

Tekst & foto: Larissa Sowowna


Comment

 • Slider
 • Slider

TopMovies

SOCIALPoll

Job in the picture

GUIDO NV is het nummer 1 Belgische niche-mediabedrijf naar de doelgroep jongeren (studenten in het bijzonder), scholieren en Young Starters

Bruiloftstraat 127, 9050 Gentbrugge
Tel.: +32 (0) 9 210 74 84