Image
05/04/2024

Eva Daeleman brengt boek over depressie uit

Oud-omroepster Eva Daeleman brengt een nieuw boek uit, waarin ze openlijk vertelt over de zware depressie waarmee ze gekampt heeft en de paddo-trip die haar naar herstel geholpen heeft.


Vorig jaar belandde Eva Daeleman in een zware depressie. Een specifieke aanleiding was er niet, maar zowel Eva als haar gezin gingen door een hevige periode. In haar boek spreekt ze over donkere gedachten, de impact die er geweest is op haar gezin, maar ook hoe een paddo-trip haar geholpen heeft.

Antidepressiva wilde ze niet nemen dus ging ze op zoek naar andere manieren, en zo is ze bij paddo’s uitgekomen. Onder begeleiding van een psycholoog heeft ze deelgenomen aan een paddenstoelceremonie. Daeleman omschrijft hoe die ervaring zeer verrijkend en voor haar helend is geweest.

Maar hoe veilig is het gebruik dit soort drugs voor psychologische doeleindes? HLN vroeg het een toxicoloog Jan Tytgat. Hij is er voorstander van, aangezien de stoffen die in paddo’s zitten niet zo heel veel verschillen van klassieke geneesmiddelen. Er is wel één voorwaarde: je moet ervoor openstaan en de mindset hebben dat ze je daadwerkelijk kunnen helpen.

“De ervaring leert dat psychedelische drugs veel minder effect hebben bij mensen die heel kritisch zijn. De beleving is afhankelijk van de persoon. Bij dit type alternatieve geneesmiddelen speelt wat je ervan verwacht echt wel mee. Verwacht trouwens ook niet dat het effect beter zal zijn omdat je voor de natuurlijke optie gaat,” aldus Tytgat.

‘Kwijt’ is vanaf morgen in de rekken te vinden.


Comment

  • Slider

TopMovies

SOCIALPoll

Job in the picture

Betoging tegen racisme en voor gelijke rechten

In Brussel hebben vorige maand enkele duizenden mensen betoogd tegen racisme en voor gelijke rechten. [...]

28/04/2024

Studenten ontwikkelen groentedip voor nierpatiënten

Aan de Thomas More hogeschool in Geel heeft een team laatstejaarsstudenten van de richting Voedingstechnologie [...]

28/04/2024

Jongeren delen steeds vaker hun financiële situatie op sociale media

Deze keer geen nieuwe dans- of modetrend op TikTok, maar wel eentje met een financiële focus: ‘loud [...]

27/04/2024

GUIDO NV is het nummer 1 Belgische niche-mediabedrijf naar de doelgroep jongeren (studenten in het bijzonder), scholieren en Young Starters

Bruiloftstraat 127, 9050 Gentbrugge
Tel.: +32 (0) 9 210 74 84