Image
11/04/2024

‘Putain’: Zwangere Guy brengt Brusselse dramareeks

Het Brusselse rapicoon Zwangere Guy verrast zijn fans met een tiendelige fictieserie genaamd 'Putain'. Dat kondigde hij afgelopen week aan bij Studio Brussel.


Al drie jaar werkt Zwangere Guy aka Gorik van Oudheusden in het geheim aan zijn nieuwste project. De serie ‘Putain’, waar hij zelf aan meeschreef, is een ode aan ‘zijn Brussel’. Het vertelt het verhaal van Gigi en zijn vier vrienden die opgroeien in de genadeloze hoofdstad met thema’s zoals verslaving, verdriet en vriendschap.

Het idee voor de serie ontstond tijdens de tweede coronalockdown, toen optredens steeds werden uitgesteld en Zwangere Guy niet op het podium kon staan. De reeks is geïnspireerd op het leven van hemzelf en dat van zijn team van Brusselse scenaristen, vertelde hij op de radio.

Naast enkele bekende gezichten, zullen ook diverse opkomende Brusselse talenten schitteren in de hoofdrollen van de nieuwe serie. Daarnaast zal Zwangere Guy zelf de rol van Thierry vertolken, de vader van het hoofdpersonage Gigi. Ook de muziekselectie zal hij verzorgen, waarbij hij een breed scala aan genres wil presenteren.

De opnames van 'Putain' zijn nog maar net gestart, maar de reeks is dit najaar al te zien op Streamz. Met een team van 160 mensen die vier jaar aan de serie hebben gewerkt, beschouwt Zwangere Guy 'Putain' als een kunstproject van hemzelf en zijn professionele familie.

Tekst: Femke Claus


Comment

  • Slider

TopMovies

SOCIALPoll

Job in the picture

Betoging tegen racisme en voor gelijke rechten

In Brussel hebben vorige maand enkele duizenden mensen betoogd tegen racisme en voor gelijke rechten. [...]

28/04/2024

Studenten ontwikkelen groentedip voor nierpatiënten

Aan de Thomas More hogeschool in Geel heeft een team laatstejaarsstudenten van de richting Voedingstechnologie [...]

28/04/2024

Jongeren delen steeds vaker hun financiële situatie op sociale media

Deze keer geen nieuwe dans- of modetrend op TikTok, maar wel eentje met een financiële focus: ‘loud [...]

27/04/2024

GUIDO NV is het nummer 1 Belgische niche-mediabedrijf naar de doelgroep jongeren (studenten in het bijzonder), scholieren en Young Starters

Bruiloftstraat 127, 9050 Gentbrugge
Tel.: +32 (0) 9 210 74 84