Image
29/04/2024

Uitgeverij Acco ontwikkelt AI-tool die samenvattingen maakt

Sinds kort kunnen studenten hun cursussen laten samenvatten door een generatieve tool die door uitgeverij Acco op de markt is gebracht.


Het principe is heel eenvoudig: als je bij de uitgeverij een cursus koopt, krijg je een code voor het online leerplatform Sofia. Via dat platform kan je ook op maat gemaakte samenvattingen verkrijgen.

“Net zoals bij Chat GPT heb je helemaal zelf in de hand hoe je samenvatting er zal uit zien. Studeer je vlotter in prozateksten of werk je liever in bullet points? Dat bepaal je allemaal zelf door gerichte commando’s te geven. Op die manier heb je een samenvatting die volledig op jouw maat is, bespaar je heel veel tijd, en hoef je niet te betalen voor een samenvatting die door iemand anders is gemaakt en die misschien andere accenten legt,” vertelt Inge Vander Velpen, CEO van Acco.

Momenteel is de tool nog gratis, later zal Acco er een kleine prijs voor vragen zodat verdere investeringen in het project mogelijk blijven.

Tekst: Larissa Sowowna 


Comment

  • Slider

TopMovies

SOCIALPoll

Job in the picture

GUIDO NV is het nummer 1 Belgische niche-mediabedrijf naar de doelgroep jongeren (studenten in het bijzonder), scholieren en Young Starters

Bruiloftstraat 127, 9050 Gentbrugge
Tel.: +32 (0) 9 210 74 84