Image
18/04/2024

Gentse studenten strijden opnieuw om titel tijdens 12urenloop

Op woensdag 24 april komen de Gentse studentenverenigingen en -clubs weer samen voor de jaarlijkse 12urenloop op het Sint-Pietersplein.


De 12urenloop is een iconisch sportevenement in het Gentse studentenleven sinds 1984. Tijdens de competitie strijden de deelnemende studentenverenigingen en -kringen om de titel door zoveel mogelijk rondjes rond het plein te rennen en zo de overwinning te behalen. Vorig jaar ging HILOK, het Hoger Instituut voor de studenten Lichamelijke Opvoeding en Kinesitherapie, met de titel naar huis. Ook dit jaar is de vraag welke kring of vereniging de titel zal claimen.

Op het grote plein zullen tenten van de verschillende kringen en verenigingen te vinden zijn, gevuld met enthousiaste lopers. Daarnaast bieden de clubs snacks aan zoals croque monsieurs en hamburgers, terwijl het animatieteam glittertattoos en andere leuke activiteiten verzorgt.

Het startschot van de wedstrijd wordt om 9 uur 's ochtends gegeven door Sofie Bracke, de Gentse schepen van Sport en gaat door tot 21 uur ’s avonds. Daarna volgt een afterparty tot in de vroege uurtjes gehost door Tagmag x Peterman.

Tekst: Femke Claus


Comment

  • Slider

TopMovies

SOCIALPoll

Job in the picture

Betoging tegen racisme en voor gelijke rechten

In Brussel hebben vorige maand enkele duizenden mensen betoogd tegen racisme en voor gelijke rechten. [...]

28/04/2024

Studenten ontwikkelen groentedip voor nierpatiënten

Aan de Thomas More hogeschool in Geel heeft een team laatstejaarsstudenten van de richting Voedingstechnologie [...]

28/04/2024

Jongeren delen steeds vaker hun financiële situatie op sociale media

Deze keer geen nieuwe dans- of modetrend op TikTok, maar wel eentje met een financiële focus: ‘loud [...]

27/04/2024

GUIDO NV is het nummer 1 Belgische niche-mediabedrijf naar de doelgroep jongeren (studenten in het bijzonder), scholieren en Young Starters

Bruiloftstraat 127, 9050 Gentbrugge
Tel.: +32 (0) 9 210 74 84