Image
21/06/2024

Gezellig wegdromen in Rotterdam: dit moet je zeker zien

Rotterdam is de belangrijkste Europese havenstad en de op één na grootste stad in Nederland, na Amsterdam. Aangezien het zo’n belangrijke stad is, valt er ook heel wat te beleven. GUIDO zocht voor jou uit wat je zeker niet mag missen tijdens een bezoek.


Cultuur

Zoals altijd beginnen we met enkele bezienswaardigheden. Welke trekpleisters je zeker moet zien, lees je hieronder.

 • Haven

De haven van Rotterdam is het grootste haven- en industriecomplex van Europa. Tussen 1962 en 2004 was het zelfs de grootste haven ter wereld. Voor veel toeristen is de haven een echte must-see. Trek je eropuit met een gids of op jezelf? Die keuze ligt volledig bij jou.

 • Erasmusbrug

Deze brug is één van de grootste prachten van de Nederlandse stad. De brug is gebouwd in 1996 en verbindt de wijk Kop van Zuid met het centrum aan de noordzijde van de rivier. De Erasmusbrug wordt ook weleens ‘de Zwaan’ genoemd, door haar vorm.

 • Markthal

In de Markthal komen beeldende kunst en heerlijk eten samen. De hal werd geopend in 2014 en is sindsdien een hotspot voor toeristen. Je vindt er verschillende kraampjes, winkels en restaurants terug, maar daar houdt het niet op. De Markthal wordt weleens de Sixtijnse Kapel van Rotterdam genoemd, en dat komt door de prachtige schildering die over het plafond loopt.

 • Kubuswoningen

Deze prachtige woningen moet je gezien hebben als je Rotterdam bezoekt! De woningen zijn gebouwd tussen 1982 en 1984 naar ontwerp van Piet Blom, en hebben hun naam ontleend aan de vorm waarin ze gebouwd zijn: een gekantelde kubus. Tip: je kan er zelfs in overnachten.

Nu je weet waar je zeker en vast toeristen zult vinden, geven we jou enkele rustigere plekjes.

 • Binnentuin stadhuis Rotterdam

Het stadhuis is vooral van buitenaf gekend, maar wat velen niet weten is dat er zich aan de andere kant van de muren een prachtige binnentuin bevindt. Tussen de fauna en flora kan je hier helemaal tot rust komen.

 • Ons Park

Vroeger was het de bouwlocatie van de Willemspoortunnel, vandaag is het een gezellig parkje. Ons Park ligt aan de voet van de Willemsbrug op het Noordereiland en geeft je het ideale uitzicht op de Willemsbrug. Naast genieten van het groen, kan je hier ook tennis- en hondentrainingsbanen terugvinden.

 • Uitkijkpunt Lührs

Als je de drukte wilt ontvluchten, is dit de ideale plek voor jou. Dit toch wel verborgen uitkijkpunt bevindt zich op de top van een hoge heuvel even ten noorden van de stad en geeft je een uniek uitzicht op de Rotterdamse skyline. Let op, je moet wel even te klimmen als je de top wilt bereiken.

 • Delfshaven

Voor het opsnuiven van wat geschiedenis is de historische Delfshaven ideaal. Een groot deel van Rotterdam is gebombardeerd tijdens de Tweede Wereldoorlog, maar dit stukje is altijd overeind gebleven. Ondanks dat de haven onder de Rotterdammers bekend is, is het er nooit echt druk. De Delfshaven is de ideale plek om naar de zonsondergang te kijken.

Eten en drinken

Nu je ogen wat moois gezien hebben, is het tijd om je smaakpapillen te belonen. Waar ga je het beste eten of drinken? 

 • Foodhallen

We starten sterk, met de Foodhallen die zich in het pakhuis Pakhuismeesteren bevinden. Vroeger was het een opslagplaats, vandaag is het the place to be voor eten en drinken van over de hele wereld, met gerechten uit maar liefst vijftien verschillende keukens. Daarbovenop kan je op dinsdagen genieten van livemuziek.

 • Lilith Coffee

Bij Lilith Coffee kan je tijdens de week al vanaf zeven uur ’s ochtends binnenwandelen en genieten van een stevige kop koffie. Of je nu op zoek bent naar een alledaagse espresso of een uitgebreid ontbijt, bij Lilith ben je sowieso aan het juiste adres.

 • Putaine

Dit restaurant drijft op het water, letterlijk. Maar afgezien van de coole locatie, hebben ze ook heerlijke maaltijden te bieden. Van woensdag tot zondag verwelkomt het team jou voor ‘something sweet, something savory, something else’.

 • Proeflokaal Faas

De dag afsluiten met een verfrissend biertje, dat doe je in Proeflokaal Faas. Hier ben je meer dan welkom voor een assortiment van meer dan honderd speciaalbieren. Gelukkig voor jou, kan je hier ook terecht voor een lekkere maaltijd. Voor velen is het een hotspot in het hartje van Rotterdam.

Tips

Om af te sluiten, geven we jou nog enkele handige tips mee.

 1. Maak gebruik van een Rotterdam City Card. Hiermee krijg je kortingen in onder andere de zoo, de stadshaven, en musea. Van het openbaar vervoer kan je volledig gratis genieten met deze pas. Registreren kan gratis op www.rotterdam.info.
 2. De ideale manier om de haven en de omgeving daarrond te verkennen is met de watertaxi. Zo’n taxi boek je best vooraf via www.watertaxirotterdam.nl.
 3. Een andere manier om de stad te verkennen is al fietsend. Aangezien de stad deel uitmaakt van een fietsknooppuntennetwerk heb je keuze uit verschillende routes. Je kan de fietstocht alleen of met een gids doen.

Tekst: Larissa Sowowna 


Comment

TopMovies

SOCIALPoll

Job in the picture

GUIDO NV is het nummer 1 Belgische niche-mediabedrijf naar de doelgroep jongeren (studenten in het bijzonder), scholieren en Young Starters

Bruiloftstraat 127, 9050 Gentbrugge
Tel.: +32 (0) 9 210 74 84