Image
01/05/2024

Nieuw in de cinema: 'Challengers'

De beste film van het voorjaar is met Zendaya en speelt zich niet af op een verre woestijnplaneet, maar op een derderangs tennistoernooi aan de Amerikaanse oostkust.


We weten ook wel dat onze inleiding onwaarschijnlijk lijkt, maar als we bovendien bekennen dat we helemaal niets hebben met tennis en toch bal na rake bal hebben genoten van deze prent, dan weet je dat Challengers iets uitzonderlijks is. Het is dan ook de nieuwe film van Luca Guadagnino, de hypergetalenteerde Italiaan die je kent van Call Me by Your Name en Bones and All. Hij plaatst een übersexy driehoeksverhouding tussen tennisspelers in parallel met hun vetes op het speelveld, en doet dat zo virtuoos dat we er niet genoeg van konden krijgen. Zendaya heeft nooit beter geacteerd dan in deze film en bevestigt dat ze het grootste vrouwelijk acteertalent van haar generatie is. De exuberante fotografie van de Thaise cinematograaf Sayombhu Mukdeeprom is sprankelend origineel en gedurfd, en wordt gedragen door een opzwepende technosoundtrack van Trent Reznor en Atticus Ross. Challengers is tegelijk zwarte komedie, romantisch drama en nagelbijtende sportthriller, en overklast in al die genres moeiteloos de concurrentie. Wat een film!

Tekst: Herbert De Paepe


Comment

  • Slider

TopMovies

SOCIALPoll

Job in the picture

Betoging tegen racisme en voor gelijke rechten

In Brussel hebben vorige maand enkele duizenden mensen betoogd tegen racisme en voor gelijke rechten. [...]

28/04/2024

Studenten ontwikkelen groentedip voor nierpatiënten

Aan de Thomas More hogeschool in Geel heeft een team laatstejaarsstudenten van de richting Voedingstechnologie [...]

28/04/2024

Jongeren delen steeds vaker hun financiële situatie op sociale media

Deze keer geen nieuwe dans- of modetrend op TikTok, maar wel eentje met een financiële focus: ‘loud [...]

27/04/2024

GUIDO NV is het nummer 1 Belgische niche-mediabedrijf naar de doelgroep jongeren (studenten in het bijzonder), scholieren en Young Starters

Bruiloftstraat 127, 9050 Gentbrugge
Tel.: +32 (0) 9 210 74 84