Image
15/05/2024

Loopclubs zijn de nieuwe datingapps

Terwijl datingapps steeds meer kritiek krijgen vanwege hun oppervlakkigheid en gebrek aan echte verbinding, wint offline daten opnieuw aan populariteit. Jonge singles rennen dus massaal naar een nieuwe manier van daten - letterlijk!


Wie op ‘RunTok’ actief is, heeft misschien al opgemerkt dat er een nieuwe online trend gaande is die beweert dat loopclubs de nieuwe datingapps zijn. Singles sluiten zich dus niet alleen aan om in groep aan hun conditie te werken, maar ook in een poging een lief te vinden.

Volgens sommige joggers zijn hardloopclubs de perfecte omgeving om gelijkgestemde mensen te ontmoeten, waarbij het sociale aspect van het samen hardlopen en de offline interactie de basis vormt voor het opbouwen van relaties. Volgens hen is de kans dan ook veel groter dat je in de plaatselijke loopclub iemand leert kennen die perfect bij je past, dan als je eindeloos swipet op datingapps.

Maar clubs waarschuwen dat een romantische relatie een leuke extra kan zijn, maar het opbouwen van vriendschappen en het werken aan je conditie de belangrijkste focus moet zijn.

@deninipaninii suddenly I love running #sydney #bondirunclub #hgw #datingadvice #australia #runclub #bondibech ♬ Beyonce x My Husband x Casa Di Remix - CasaDi

Tekst: Femke Claus


Comment

  • Slider

TopMovies

SOCIALPoll

Job in the picture

Betoging tegen racisme en voor gelijke rechten

In Brussel hebben vorige maand enkele duizenden mensen betoogd tegen racisme en voor gelijke rechten. [...]

28/04/2024

Studenten ontwikkelen groentedip voor nierpatiënten

Aan de Thomas More hogeschool in Geel heeft een team laatstejaarsstudenten van de richting Voedingstechnologie [...]

28/04/2024

Jongeren delen steeds vaker hun financiële situatie op sociale media

Deze keer geen nieuwe dans- of modetrend op TikTok, maar wel eentje met een financiële focus: ‘loud [...]

27/04/2024

GUIDO NV is het nummer 1 Belgische niche-mediabedrijf naar de doelgroep jongeren (studenten in het bijzonder), scholieren en Young Starters

Bruiloftstraat 127, 9050 Gentbrugge
Tel.: +32 (0) 9 210 74 84