Image
17/05/2024

Student Band Clash kroont winnaars: eerste namen in line-up Student Kick-Off bekend

Vorige week woensdag vond de finale van Student Band Clash plaats in café Charlatan in Gent. Dat is een muziekwedstrijd voor opkomend jong muziekaal talent, georganiseerd door Student Kick-Off vzw waarbij livebands een podium aangeboden krijgen om hun talenten te tonen.


De vier finalisten Beau4, REINES, The Owls and Orcas en Zayna Esuo en D-urbanites namen het tegen elkaar op om een plaats te veroveren op het podium van het jaarlijkse Student Kick-Off-festival.

Beau4, opgericht in 2016 als een popband met zanger Senne Parewijck, gitarist Joren Van Cauwenberge, drummer Andert Van der Borght en multi-muzikant Wout Temmerman, wist het publiek te veroveren en werd publiekswinnaar. Naast popmuziek verkent de band ook alternatieve rock, met een sterke nadruk op eigen composities.

Met en mix van soul, funk en jazz, op smaak gebracht met pop werd Zayna Esuo en D-Urbanites gekozen als jurywinnaar. Zayna herlanceerde de band van haar vader D-Urbanites tot een multiculturele groep met leden die hun roots hebben verspreid over bijna alle hoeken van de wereld: van Chili, Nederland, Congo en Marokko tot België.

Beau4 en D-Urbanites zullen live te zien zijn op de mainstage van Student Kick-Off op 25 september.

Tekst: Femke Claus


Comment

  • Slider
  • Slider

TopMovies

SOCIALPoll

Job in the picture

GUIDO NV is het nummer 1 Belgische niche-mediabedrijf naar de doelgroep jongeren (studenten in het bijzonder), scholieren en Young Starters

Bruiloftstraat 127, 9050 Gentbrugge
Tel.: +32 (0) 9 210 74 84