Image
21/05/2024

De leukste bloklocaties in Gent

Op zoek naar een vaste studieplek? Voel je je wat eenzaam op kot? Of kan je wel wat extra motivatie gebruiken? Ook tijdens de tweede blokperiode van het academiejaar ben je met je boeken welkom op iconische plekken in de stad. GUIDO zet voor jou de leukste bloklocaties op een rij.


Bib faculteit Recht en Criminologie
Leuke lampen, prachtige boekenrekken en een fraai plafond, dat maakt de bibliotheek van de faculteit Recht en Criminologie een aangename plek om te studeren. En ook tijdens de pauzes is het er goed vertoeven in de binnentuin.

Museum voor Schone Kunsten
De schoonste bloklocatie in Gent is ongetwijfeld het Museum voor Schone Kunsten, want hier studeer je letterlijk tussen de 19de-eeuwse beelden en schilderijen. Wie van cultuur houdt, kan als pauze een bezoekje aan het museum meepikken. Dat noemen we pas het nuttige aan het aangename koppelen.

Monnikenzolder Sint-Pietersabdij
Studeren, werken aan je thesis of bidden voor goede punten? Het kan allemaal op de monnikenzolder van de Sint-Pietersabdij. Studeer in volle concentratie op de stille zolder en geniet tussenin van een rustgevende pauze in de abdijtuin. De monniken wisten maar al te goed hoe het moest: Ora et Labora!

Campus Schoonmeersen
Met ruimte voor 440 studenten weet je altijd een studieplekje te bemachtigen op Campus Schoonmeersen. Tijdens je (middag)pauze geniet je van heel wat lekkers in het studentenrestaurant of speel je een potje tennis of padel op de sportvelden.

Alle Gentse bloklocaties vind je hier.

Tekst: Femke Claus


Comment

  • Slider
  • Slider

TopMovies

SOCIALPoll

Job in the picture

GUIDO NV is het nummer 1 Belgische niche-mediabedrijf naar de doelgroep jongeren (studenten in het bijzonder), scholieren en Young Starters

Bruiloftstraat 127, 9050 Gentbrugge
Tel.: +32 (0) 9 210 74 84