Image
23/05/2024

De leukste bloklocaties in Leuven

Op zoek naar een vaste studieplek? Voel je je wat eenzaam op kot? Of kan je wel wat extra motivatie gebruiken? Ook tijdens de tweede blokperiode van het academiejaar ben je met je boeken welkom op iconische plekken in de stad. GUIDO zet voor jou de leukste bloklocaties op een rij.


Universiteitsbibliotheek
Heb je er altijd al van gedroomd om te studeren aan een Ivy League-universiteit? Waan je dan even een prestigieuze student in de universiteitsbibliotheek van Leuven. Zoek tijdens je pauze wat beweging op en beklim de toren om nadien te genieten van de Leuvense skyline.

Leercentrum Agora
In het leercentrum Agora, dat open is van 8u tot 24u, kunnen ijverige studenten de hele dag door blokken. Met 500 studieplaatsen is er altijd wel een plekje te vinden om te studeren. Maar wil je zeker zijn van een rustig plaatsje? Kies dan voor de Silent Study ruimte.

Campusbibliotheek Arenberg
Campus Arenberg ligt iets buiten de stad, maar de sfeer van een Amerikaanse universiteitscampus maakt dat meer dan goed. In de bibliotheek is het aangenaam studeren en tussendoor kan je ontspannen in de groene omgeving rond het kasteel van Arenberg, dat centraal op de campus ligt.

Erasmushuis
Een populaire studieplek in het hart van Leuven is het Erasmushuis. De bibliotheek van de Faculteit Letteren biedt een knusse en rustige omgeving om te studeren. Heb je van al dat blokken behoefte aan een oppepper? Haal dan een koffie bij de barista op de benedenverdieping.

Alle Leuvense bloklocaties vind je hier.

Tekst: Femke Claus


Comment

  • Slider
  • Slider

TopMovies

SOCIALPoll

Job in the picture

GUIDO NV is het nummer 1 Belgische niche-mediabedrijf naar de doelgroep jongeren (studenten in het bijzonder), scholieren en Young Starters

Bruiloftstraat 127, 9050 Gentbrugge
Tel.: +32 (0) 9 210 74 84