Image
29/05/2024

Nieuw in de cinema: 'Club Zero'

Miss Novak, een enigmatische nieuwe lerares in een chique Engelse eliteschool, doceert een keuzevak rond bewust eten. Zowel de directie, de ouders als de studenten zelf vinden het een eigentijds en relevant studie-onderwerp.


Wat aanvankelijk hooguit een wat zweverige cursus lijkt, krijgt geleidelijk een zwart randje, want miss Novak wordt steeds radicaler en beweert uiteindelijk dat mensen ook zonder voeding kunnen. Een aantal studenten haakt af, maar de overigen worden meegesleept in... Club Zero. Zowel voor als na deze film van de Oostenrijkse regisseuse Jessica Hausner spatten de disclaimers van het scherm. Hausner heeft met Club Zero een onderkoelde en gitzwarte komedie gemaakt, maar de producers vrezen duidelijk dat het tijdsgewricht steeds moeizamer kan omgaan met ironie en zijn blijkbaar als de dood dat deze film tieners met eetstoornissen nog dieper in hun problematiek zou duwen. Alsof tieners idioten zijn; Club Zero neemt hen juist serieus, wat je van de bagger op hun gsm's niet kan zeggen.

Tekst: Herbert De Paepe


Comment

  • Slider
  • Slider

TopMovies

SOCIALPoll

Job in the picture

GUIDO NV is het nummer 1 Belgische niche-mediabedrijf naar de doelgroep jongeren (studenten in het bijzonder), scholieren en Young Starters

Bruiloftstraat 127, 9050 Gentbrugge
Tel.: +32 (0) 9 210 74 84