Image
28/05/2024

Odisee-studenten helpen bij gezondheidsonderzoeken Special Olympics

Tijdens de Nationale Zomerspelen van Special Olympics Belgium, die plaatsvonden van woensdag 8 tot zaterdag 11 mei in La Louvière, speelden enkele laatstejaarsstudenten Voedings- en Dieetkunde van de Odisee-hogeschool een belangrijke rol.


Gedurende het verlengde Hemelvaartweekend gaven 3.400 atleten het beste van zichzelf tijdens de spelen. Naast de sportprestaties was er ook veel aandacht voor de gezondheid van de deelnemers. Daarvoor werd het Healthy Athletes Program opgezet, waarbij gezondheidsprofessionals en vrijwilligers medische onderzoeken uitvoerden.  Een groep van dertig studenten werkte daaraan mee en bood naast medische controles ook voedings- en gezondheidsadvies aan. Vanuit de Technologiecampus in Gent reisden zij af naar La Louvière om hun bijdrage te leveren.

Eén van deze studenten, Cynthia Sichien (20), licht toe: "Wij waren verantwoordelijk voor een algemene screening van de atleten. We maten hun lengte, gewicht en evalueerden hun eetgewoonten om hun gezondheid te kunnen beoordelen en waar nodig advies te geven. Daarnaast leerden we de atleten ook meer over gezonde voeding. Voor ons als toekomstige diëtisten was dat een unieke praktijkervaring."

Tekst: Femke Claus


Comment

  • Slider
  • Slider

TopMovies

SOCIALPoll

Job in the picture

GUIDO NV is het nummer 1 Belgische niche-mediabedrijf naar de doelgroep jongeren (studenten in het bijzonder), scholieren en Young Starters

Bruiloftstraat 127, 9050 Gentbrugge
Tel.: +32 (0) 9 210 74 84