Image
27/05/2024

Leuvense politie jaagt op studenten tijdens ludiek zoekspel

Op 15 mei organiseerden de Leuvense politie en studentenkoepel LOKO de tweede editie van de Hunter Games in het provinciedomein Kessel-Lo. Tijdens een ludiek kat-en-muisspel namen studenten en agenten het tegen elkaar op, met als doel de onderlinge band te versterken.


Om half elf 's avonds klonk het startschot van de Hunter Games, waarna gecamoufleerde studenten proberen te ontsnappen aan de zoekploegen van de politie. De spelregels zijn simpel: verschillende studentenkringen vaardigen elk vijf leden af om deel te nemen aan de competitie. De studenten proberen zo lang mogelijk uit handen van de politie te blijven en tegelijkertijd punten te verzamelen door het uitvoeren van opdrachten die via een groepschat worden doorgegeven.

Studenteninspecteur Gil Vanommeslaeghe en administratief medewerker Linde Bienstman zetten net als vorig jaar de achtervolging in met hun team van agenten. In totaal deden 125 studenten mee, die zich verspreid over het domein verstopten. "We hebben gespeeld van 22.30 uur tot 2 uur. We hebben ons best gedaan, maar 3 studenten waren ons toch te slim af. Blijkbaar hebben we hier en daar een struikje over het hoofd gezien," vertelde Vanommeslaeghe aan VRT Nieuws. Na een spannende jacht bleek uiteindelijk speler Jarne de winnaar te zijn, die de beker trots mee naar huis mocht nemen voor de studentenkring Chemika.

Het idee voor de Hunter Games ontstond nadat de politie tijdens de 24 urenloop vaak werd gevraagd mee te lopen voor verschillende studentenkringen. Maar omdat de politie tijdens dat evenement verantwoordelijk is voor de veiligheid, konden ze die verzoeken niet accepteren. Als alternatief bedachten de organisatoren de Hunter Games.

Het zoekspel levert niet alleen adrenaline en plezier op, maar draagt ook bij aan een betere verstandhouding tussen studenten en politie. Het Leuvens korps hoopt met dit evenement meer zichtbaarheid te geven aan hun werk en de drempel voor studenten te verlagen om bij vragen of problemen naar hen toe te stappen. Ondanks dat slechts een klein deel van de Leuvense studentenpopulatie deelneemt, is het volgens de politie toch een stap in de goede richting om de band tussen studenten en agenten te verbeteren.

Tekst: Femke Claus


Comment

  • Slider
  • Slider

TopMovies

SOCIALPoll

Job in the picture

GUIDO NV is het nummer 1 Belgische niche-mediabedrijf naar de doelgroep jongeren (studenten in het bijzonder), scholieren en Young Starters

Bruiloftstraat 127, 9050 Gentbrugge
Tel.: +32 (0) 9 210 74 84