5 Geelse lekkernijen
1) Dimpke
Dit koekje werd gecreëerd naar aanleiding van de vijfjaarlijkse Dimpnadagen. Het Dimpke is een amandelkoekje met cacao, gedroogde frambozenstukjes, rozemarijn, kaneel, sinaasappel en koriander, met een toefje hazelnootpasta en een chocoladeplaatje met de beeltenis van Dimpna, de Geelse patroonheilige.
2) Geels Hartje
Doorheen de jaren ontwikkelde Geel de bijnaam ‘Barmhartige stede’, aangezien tal van Geelse gezinnen geesteszieken opvingen. Verder bouwend op dat idee, werd het Geels Hartje ontwikkeld door de bakkerijschool van Geel. Het koekje zelf is een boterkoekje, afgewerkt met amandelen en gevuld met marsepein en een dun laagje abrikozenconfituur.
3) Geels Citroentje
Een streekjenever, dat kan niet anders dan lekker zijn. Het Geels Citroentje is een citroenjenever die met de grootste zorg gedistilleerd wordt. Let op, deze jenever heeft een alcoholpercentage van 22% en is te verkrijgen in 1 liter, 0,5 liter, en een handig zakformaatje.
4) Geelse Beer
Dit unieke bier komt slechts één keer per jaar op de markt, voor een gelimiteerde periode, van oktober tot en met december. Het bier wordt verkocht om goede doelen te steunen. De Geelse Beer is een doordrinkbare saison, met een aroma van mandarijntjes.
5) Geelse Saffraanmoppen
Dit heerlijke streekproduct is in ere hersteld door bakker Peter Steurs. Hij vernam dat er in een ver verleden Geelse moppen werden gemaakt, en ging op zoek naar het originele recept. Het gevolg waren heerlijke zandkoekjes, op basis van saffraan.