Image
29/01/2025

Helft studentenresto's gaat voor meer plantaardig

De helft van de Vlaamse hogescholen en universiteiten voert actief promotie voor plantaardige maaltijden in hun resto’s. Koplopers in veggie studentenmaaltijden zijn Hogeschool PXL en Universiteit Antwerpen.


Een en ander blijkt uit jaarlijks onderzoek van ProVeg. GUIDO plukt er 5 opvallende weetjes uit:

1) De naam van het gerecht kan een groot verschil maken. Een "pasta met geroosterde mediterraanse groenten" doet het tot 4 keer beter dan een "vegetarische spaghetti".

2) Een subtiele ‘V’ naast de plantaardige gerechten op het menu doet het veel beter dan een aparte vegan categorie.

3) De cafetaria van de VUB heeft het Good Food Label behaald en biedt een ruim assortiment plantaardig broodbeleg (van currysalade tot tonino) en vegan gebak aan.

4) Arteveldehogeschool in Gent streeft ernaar om in de komende vier jaar de catering voor medewerkers volledig om te zetten naar 100% plantaardig.

5) Bij Vives Brugge wordt om de twee maanden een volledige veggie week georganiseerd.

Tekst: Herbert De Paepe


  • Slider
  • Slider

SOCIAL





 

Job in the picture

  • Slider
  • Slider
  • Slider

Jongeren praten onderling vaak over geld

Meer dan de helft van de jongeren van 18 tot 24 jaar (54%) praat minstens maandelijks met vrienden over [...]

25/05/2022

Kunststudente publiceert boek dat licht geeft in het donker

Margo Van Onderbergen, studente Beeldende Kunsten/Grafisch Ontwerp aan Sint Lucas Antwerpen, moest net [...]

24/05/2022

Belgische jongeren koken pas gezond als het eenvoudig is

Uit een onderzoek van Hello Fresh blijkt dat afvallen voor meer dan 40% van de jongeren een reden is [...]

23/05/2022

GUIDO NV is het nummer 1 Belgische niche-mediabedrijf naar de doelgroep jongeren (studenten in het bijzonder), scholieren en Young Starters

Bruiloftstraat 127, 9050 Gentbrugge
Tel.: +32 (0) 9 210 74 84