Image
25/03/2003

Frodo stampt open deuren in : Lord of the Rings: Fellowship of the Ring

In het vorige magazine hadden we het over Lord of the Rings: The Two Towers, de officiële game van de films van Peter Jackson. Naast die versie is er ook nog Lord of the Rings: Fellowship of the Ring, een game die zich officieel baseert op de boeken van Tolkien.

De games vertellen hetzelfde verhaal, maar verschillen enorm in uitwerking. Fellowship of the Ring ziet er veel sprookjesachtiger en kleurrijker uit. Misschien is het woord kinderachtig ook wel op zijn plaats. Het is even schrikken als je ziet dat Frodo veeleer op Harry Potter lijkt dan op Elijah Wood. Ook in gameplay zijn er grondige verschillen. The Two Towers is vooral een hack-'n-slash game, terwijl Fellowship of the Ring een role playing game is. Het spel doet een beetje denken aan de King Quest-reeks van weleer, maar dan natuurlijk met betere graphics. Je moet je weg zoeken doorheen verschillende werelden en daarbij objecten verzamelen of kleine raadsels oplossen. De game speelt echter iets te makkelijk. Deuren gaan vanzelf open en verloren objecten vliegen je in de armen.

Lord of the Rings: Fellowship of the Ring is een leuk spel, maar veel minder sfeervol en intrigerend dan de Tolkienwereld uit de officiële game van de films.


Comment

TopMovies

SOCIALPoll

Job in the picture

Meer buitenlandse studenten blijven in België om te werken

Buitenlandse studenten blijven na het afronden van hun studies vaker in België. Dat zegt Nicole de Moor, [...]

14/05/2024

Odisee-hogeschool ziet aantal tweede semester-starters met 65% stijgen

Het aantal studenten dat aan de Odisee-hogeschool in het tweede semester start, is met 65 procent gestegen [...]

13/05/2024

Jongeren in Menen kunnen aangeven waar ze zich onveilig voelen

De stad Menen wil plaatsen waar jongeren zich onveilig voelen in kaart brengen. Hoe? Door QR-codes [...]

12/05/2024

GUIDO NV is het nummer 1 Belgische niche-mediabedrijf naar de doelgroep jongeren (studenten in het bijzonder), scholieren en Young Starters

Bruiloftstraat 127, 9050 Gentbrugge
Tel.: +32 (0) 9 210 74 84