Image
25/03/2003

Karren zonder boothbabes : Ben Hur: Blood of Braves

Jaak Pijpen zal glunderen als hij hoort dat er nu ook een paard-en-kar-spel is voor PlayStation 2. De game speelt zich wel niet af op de Wellingtonrenbaan van Oostende, maar brengt ons terug naar de Oudheid.

Met de zweep in aanslag kan je races rijden in Pompeii, Olympus, Circus Maximus, enzovoort. Deze omgevingen zien er erg goed uit, maar over de historische correctheid zullen we maar zwijgen. Het was even zoeken naar de zesde versnelling, maar uiteindelijk is het paardracen best wel leuk. De Romeinen zouden geen rare jongens zijn, mocht het enkel bij racen blijven. In Ben Hur: Blood of Braves kan je ook nog de lijfelijke confrontatie aangaan met de tegenstanders. Vanop je kar kan je zwaardgevechten voeren of magische spreuken loslaten op je voorganger. Dit maakt de game een stuk spannender, want zelfs in de laatste rechte lijn kan de hele rangschikking nog door elkaar worden geschud. Met de winst van gewonnen wedstrijden kan je betere paarden, wapens of nieuwe magische spreuken kopen.

Ben Hur: Blood of Braves maakt duidelijk dat er niet steeds rode blinkende sportwagens nodig zijn voor om een goed racegame. Een Romeinse boothbabe had daarentegen niet misstaan.


Comment

TopMovies

SOCIALPoll

Job in the picture

Meer buitenlandse studenten blijven in België om te werken

Buitenlandse studenten blijven na het afronden van hun studies vaker in België. Dat zegt Nicole de Moor, [...]

14/05/2024

Odisee-hogeschool ziet aantal tweede semester-starters met 65% stijgen

Het aantal studenten dat aan de Odisee-hogeschool in het tweede semester start, is met 65 procent gestegen [...]

13/05/2024

Jongeren in Menen kunnen aangeven waar ze zich onveilig voelen

De stad Menen wil plaatsen waar jongeren zich onveilig voelen in kaart brengen. Hoe? Door QR-codes [...]

12/05/2024

GUIDO NV is het nummer 1 Belgische niche-mediabedrijf naar de doelgroep jongeren (studenten in het bijzonder), scholieren en Young Starters

Bruiloftstraat 127, 9050 Gentbrugge
Tel.: +32 (0) 9 210 74 84