Image
25/03/2003

AMERICAN DREAM VOLGENS ONSLOW : The Sims

Je leven beu? Zet dan de afwas en je lief aan de kant en probeer het eens op een ander. The Sims, de ultieme gezinssimulator, is er nu eindelijk voor console. Er is niks veranderd aan de speelwijze van het best verkopende pc-spel ooit.

Je moet nog steeds het huishouden van een digitaal gezin zo goed mogelijk sturen. Volgens een aantal parameters zoals hygiëne, comfort, plezier en honger wordt bepaald of je personage gelukkig is. Met bepaalde handelingen of voorwerpen kan je deze parameters beïnvloeden. Een Sim met veel vrienden en een goede job is het American Dream-scenario dat schuilgaat in het spel. Maar niks houdt je tegen om als Onslow uit Keeping up Appearances te leven. Bij consoleversies van pc-games zit er vaak heel wat fout bij de interface of de besturing. Maar The Sims is meer dan geslaagd in de overzet. Het navigeren gaat zelfs een stuk vlotter. Ook nieuw is de optie om in een diagonale splitscreen met twee spelers tegelijk te spelen.

The Sims zijn helemaal terug. Ook na drie jaar blijft de game even verslavend. Terwijl je digitale personage zo voorbeeldig mogelijk leeft, vergeet je zelf te eten en te slapen. Later dit jaar volgen nog versies voor Xbox en GameCube. (SVK)


Comment

TopMovies

SOCIALPoll

Job in the picture

GUIDO NV is het nummer 1 Belgische niche-mediabedrijf naar de doelgroep jongeren (studenten in het bijzonder), scholieren en Young Starters

Bruiloftstraat 127, 9050 Gentbrugge
Tel.: +32 (0) 9 210 74 84