Image
25/03/2003

DE BLINDE ACROBATIEK VAN Daredevil

Het zijn opwindende tijden voor liefhebbers van superhelden. We zijn nauwelijks bekomen van Spider-Man, en daar tuimelt de blinde acrobaat Daredevil het witte doek op. Staan verder nog op het programma voor 2003: X-Men 2 en The Hulk. En zeg nu eens eerlijk, wat was Gangs of New York anders dan een fantastische knokpartij tussen superhelden en -schurken anno 1860? Whoopsydaisy!!

Daredevil, de man zonder angst, is een van de tientallen stripfiguren die de legendarische Marvel-scenarist Stan Lee uit z'n mouw schudde in de vroege jaren '60, beter bekend als de 'Silver Age of Comics'. De acrobaat in de rood-zwarte bodysuit is het nachtelijke alter-ego van de blinde advocaat Matt Murdock, zoals zoveel superhelden een figuur die worstelt met een nooit geheeld jeugdtrauma.

Ben Affleck speelt Murdock/Daredevil, en tegen de verwachtingen van vele verontruste fanboys in doet hij dat meer dan behoorlijk. Zijn spelletje blindemanskarate met Elektra (Jennifer Garner, yummie!) is meesterlijk gechoreografeerd, en zodra-ie z'n melkmuil onder z'n masker verbergt krijg je een angstaanjagende nightcrawler. Ook leuk: de Ierse wonderboy Colin Farrell als de psychopaat Bullseye, die met dodelijke precisie alle scherpe voorwerpen wegslingert die-ie tussen z'n vingers krijgt. Let trouwens goed op de man die een potlood in z'n voorhoofd krijgt: da's Frank Miller, de tekenaar die de beste 'Daredevil'-strips heeft gemaakt. En ook Stan Lee heeft uiteraard een cameo gekregen: hij is de krant lezende oude man die door Murdock wordt gered op het trottoir.

Daredevil is een uitstekende superheldenadaptatie; je zou denken dat Hollywood eindelijk door heeft hoe ze helden van papier geloofwaardig op het witte doek kunnen krijgen. Het slingerwerk tussen de wolkenkrabbers van Manhattan is net zo spectaculair als in Spider-Man, en regisseur Mark Steven Johnson is erin geslaagd je te doen voelen hoe een blinde superheld gebruik maakt van z'n vier overige, supergevoelige zintuigen. Truly fearless stuff; de schreeuwerige numetalsoundtrack nemen we er graag bij. (JC)


Comment

TopMovies

SOCIALPoll

Job in the picture

GUIDO NV is het nummer 1 Belgische niche-mediabedrijf naar de doelgroep jongeren (studenten in het bijzonder), scholieren en Young Starters

Bruiloftstraat 127, 9050 Gentbrugge
Tel.: +32 (0) 9 210 74 84