Image
25/03/2003

BLIND DATE MET EEN KLOOTZAK : Confessions of a dangerous mind

Ook Confessions of a dangerous mind is trouwens een 'adaptatie' van Charlie Kaufman. Hij bewerkte de waanzinnige autobiografie van Chuck Barris tot een filmscript, en George Clooney - hardest working man in Hollywood - maakte er z'n regiedebuut van.


Maar wie is Chuck Barris? Blind Date, Honeymoon Quiz, Gong Show... Barris is de man die in de jaren '60 het platte tv-entertainment bedacht dat ook vandaag nog de ether bevuilt. Barris is bovendien een klootzak eerste klas die een verwrongen jeugd op z'n rug torst. Dat-ie een rokkenjager en vuilak is, staat vast (zijn pilot voor Blind Date, toen nog The Dating Game, was van een niet uit te zenden vulgariteit), maar Barris is bovendien niet vies van wat onverkwikkelijke mythevorming rond zichzelf. Zo beweert hij in z'n autobiografie dat hij een geheim dubbelleven heeft geleid als CIA-huurmoordenaar, iets dat nooit is bevestigd, maar al evenmin ontkend. Nu, het levert in elk geval prima filmmateriaal op: Clooney laat zien dat hij niet alleen een veelzijdig acteur is, maar ook achter de camera de juiste kneepjes weet uit te delen. Confessions of a dangerous mind is, net als Quiz Show 9 jaar geleden, een beklijvende kroniek over verlies van onschuld in de naïeve beginperiode van de televisie. Clooney heeft er een feest voor het oog van gemaakt en er wordt fantastisch in geacteerd. Supersterren als Julia Roberts, Brad Pitt en Matt Damon spelen bijrolletjes of geven cameo's weg. Clooney zelf en de immer schattige Drew Barrymore brengen respectievelijk de afstotelijke en aantrekkelijke kant van het hoofdpersonage naar boven. En Sam Rockwell, die is een absolute revelatie als de ongrijpbare Chuck Barris. Zijn vertolking is simpelweg onvergetelijk.

Comment

TopMovies

SOCIALPoll

Job in the picture

Meer buitenlandse studenten blijven in België om te werken

Buitenlandse studenten blijven na het afronden van hun studies vaker in België. Dat zegt Nicole de Moor, [...]

14/05/2024

Odisee-hogeschool ziet aantal tweede semester-starters met 65% stijgen

Het aantal studenten dat aan de Odisee-hogeschool in het tweede semester start, is met 65 procent gestegen [...]

13/05/2024

Jongeren in Menen kunnen aangeven waar ze zich onveilig voelen

De stad Menen wil plaatsen waar jongeren zich onveilig voelen in kaart brengen. Hoe? Door QR-codes [...]

12/05/2024

GUIDO NV is het nummer 1 Belgische niche-mediabedrijf naar de doelgroep jongeren (studenten in het bijzonder), scholieren en Young Starters

Bruiloftstraat 127, 9050 Gentbrugge
Tel.: +32 (0) 9 210 74 84