Image
02/04/2003

The majesticons : Beauty party

De moedige Majesticons krabbelen terug recht en schudden de brokstukken en gesneuvelde vrienden van zich af. De nederlaag in Gun Hill Road blijft een verse, stinkende wonde. Gewapend met naald, scherpstaande stembanden en geloof in schoonheid sluiten ze een nieuw verbond met de Trusticons. Alles voor de muziek!

Welkom in het nieuwe rijk van hiphop in volle evolutie. Majesticons is een collectief van rappers, mc's, zangeressen, turntablists, producers en volbloed hiphopheads die weigeren bij de hitlijstpakken neer te zitten. Ze willen verder met hiphop en niet blijven kleven in de eindeloos versuffende bling-bling, jiggy-jiggy tunes die vandaag iedereen het hof maken. Het doet dan ook helemaal niet vreemd om hier de Trusticons te ontmoeten: Cannibal Ox, Life Long, El-P, hop-revolutionairen tot en met.

Mike Ladd (kijk even bij De La Soul, Krs-One of Last Poets) is de bezieler van deze trilogie, waarvan Beauty Party na Gun Hill Road het tweede luik is. Het hele idee draait rond de zoektocht naar de essentie van hiphop en het vernieuwen en koesteren ervan. Beauty Party heeft het frisse dat ook het lopende drieluik AOI van De La Soul heeft, en de verbeeldingskracht van Dr. Octagon. Van tracks vol soul met Sun Singleton, bouncende West- Coasticons, felgebektheid van Premadon-a tot de lacherig warme Madam Cha-Ching, Majesticons komen waar ze willen zijn. Een nieuw geluid en een totaalheerschappij van inhoud boven glimmer, het hart boven de platenmaatschappijportefeuille.

'Beauty Party' kan je niet negeren. Als er nog eens wat beweegt in hiphopland dan zullen zij daar mee de oorzaak van geweest zijn. Dood aan de Infesticons! (LAD)


Comment

  • Slider

TopMovies

SOCIALPoll

Job in the picture

GUIDO NV is het nummer 1 Belgische niche-mediabedrijf naar de doelgroep jongeren (studenten in het bijzonder), scholieren en Young Starters

Bruiloftstraat 127, 9050 Gentbrugge
Tel.: +32 (0) 9 210 74 84