Image
20/05/2002

Rudy het boek : Lachen zonder moraal

Op zijn eenentwintigste begint Jeroom, toen nog student aan Sint-Lucas in Gent, strips en cartoons te publiceren in Humo. In een hoogst bizarre klare lijn, een soort bastaardstijl die uit een ongedocumenteerd darkroom-incident tussen Hergés evil twin en een slecht uitgeslapen Ever Meulen lijkt te zijn geboren, tapt hij buitengewoon smakeloze en volstrekt amorele moppen. Vier jaar later doet hij dat nog steeds, met gestaag groeiend succes.

Tettenman, Ridder Bauknecht, Ratman, Reetman, Evarist de blinde racist, ze zijn bijna uitgegroeid tot iconen van de hedendaagse jongerencultuur. Jeroom hokt inmiddels (professioneel) samen met Kamagurka, en zijn eerste, bijzonder fraai verzorgde album Rudy het boek ligt in de winkel. Het is een verzameling met het beste uit die vier jaar Humo. Nu weten jij en ik dat hij in dat blad niet altijd even spitsvondig uit de hoek komt, maar de selectie voor dit boek is echt wel grondig en uitstekend gebeurd. Rudy het boek geeft een klare inkijk in de bandeloze en zieke fantasie van Jeroom. Taboes worden weggelachen; sterker nog, Jeroom doet alsof ze nooit hebben bestaan. Wie erin meegaat, krijgt een onvergetelijke dosis duivelse en volstrekt originele humor te verwerken van een waarachtig striptalent.

 (HDP)


Comment

  • Slider

TopMovies

SOCIALPoll

Job in the picture

GUIDO NV is het nummer 1 Belgische niche-mediabedrijf naar de doelgroep jongeren (studenten in het bijzonder), scholieren en Young Starters

Bruiloftstraat 127, 9050 Gentbrugge
Tel.: +32 (0) 9 210 74 84