Image
28/10/2002

Giovani 3: De burcht : Leve de houterigheid!

Hier op de Guido-redactie worden wel eens knetterende discussies gevoerd. Zo botst het af en toe tussen onze lay-outman en ondergetekende als het over strips gaat. Steek onze lay-outman een strip in de handen uit de realistische school van Jacques Martin, en hij begint bijna spontaan te braken. "Dat zou niet mogen uitgegeven worden, dit is domhouding van de massa," roept hij dan woedend uit.

En nog: "Wat zijn dit voor houterige personages, je hoort ze kraken tot hier!" waarna hij de strip in kwestie minachtend terzijde gooit. Maar ondergetekende is het daar niet mee eens. Neem nu De burcht, het derde deel van Jean Pleyers' historische reeks over de Florentijnse schilder Giovani. Houterig? Zeker, maar dat hoort en past in deze strip. Pleyers' piepkleine en overvolle prentjes zijn soms spitting images van de miniaturen in verluchte handschriften, wat de middeleeuwse sfeer van zijn albums meer dan ten goede komt. Dus: leve de houterigheid, leve de klassieke lijn, leve Jacques Martin en zijn strakke discipelen, de miniaturisten van de 21ste eeuw!

(HDP)


Comment

TopMovies

SOCIALPoll

Job in the picture

Meer buitenlandse studenten blijven in België om te werken

Buitenlandse studenten blijven na het afronden van hun studies vaker in België. Dat zegt Nicole de Moor, [...]

14/05/2024

Odisee-hogeschool ziet aantal tweede semester-starters met 65% stijgen

Het aantal studenten dat aan de Odisee-hogeschool in het tweede semester start, is met 65 procent gestegen [...]

13/05/2024

Jongeren in Menen kunnen aangeven waar ze zich onveilig voelen

De stad Menen wil plaatsen waar jongeren zich onveilig voelen in kaart brengen. Hoe? Door QR-codes [...]

12/05/2024

GUIDO NV is het nummer 1 Belgische niche-mediabedrijf naar de doelgroep jongeren (studenten in het bijzonder), scholieren en Young Starters

Bruiloftstraat 127, 9050 Gentbrugge
Tel.: +32 (0) 9 210 74 84