Image
01/10/2001

Blow: Babyface met open neusgaten

Lang geleden dat je Johnny Depp nog eens in grote vorm hebt bezig gezien? Maar één antwoord: Blow! Geen oneerbaar voorstel waarop nogal wat jonge studententinnen maar al te graag zouden ingaan, maar wel de nieuwste film van Ted Demme, verdomme een prent waar vaart in zit! Depp vertolkt de rol van George Jung, een echt bestaande kerel die momenteel in de lik zit, maar in de jaren '70 van amateur-cannabisdealertje op het strand van Californië uitgroeide tot een van de grootste cocaïnesmokkelaars van de VS, inclusief banden met het drugkartel van Pablo Escobar. Ted Demme (Beautiful Girls) maakt er een romantische biopic van die voortraast als een surfwave op weg naar het strand, met een geslaagd portret van het tijdsbeeld als achtergrondcement.
Een film die de mosterd wil halen waar meesterwerken als Casino en Boogie Nights die al zo succesvol hadden opgedolven. Blow is niet zo ijzersterk als die klassieke voorbeelden, maar is wel erg meeslepend en wordt gedragen door een waarlijk fantastische dosis method acting van babyface-met-open-neusgaten Johnny Depp. Babe van 't moment Penelope Cruz pareert hem met veel latino-flair als zijn Colombiaanse vrouwtje die iets te veel van het witte poeder houdt. Amerikaanse critici hebben Blow aangevallen omdat er te weinig moraal in zit. Laat wij dat nu net een verademing vinden: snuiven maar!

(JC)


Comment

  • Slider
  • Slider
  • Slider
  • Slider
  • Slider
  • Slider

TopMovies

SOCIALPoll

Job in the picture

  • Slider
  • Slider
  • Slider

The Little Mermaid in de cinema vanaf 24 mei

De première van The Little Mermaid staat bijna om de hoek. Eén van de bekendste Disney verhalen, geregisseerd [...]

10/03/2023

Antwerpse studenten gaan zorgzaam van deur tot deur

Het project Zorgzame Straten en de studenten van het graduaat Maatschappelijk Werk van Thomas More werken [...]

10/03/2023

Eerste studentenleven-expo georganiseerd in Antwerpen

Laatstejaarsstudenten van het secundair hebben binnenkort een zware opdracht: op zoek naar een nieuwe [...]

09/03/2023

GUIDO NV is het nummer 1 Belgische niche-mediabedrijf naar de doelgroep jongeren (studenten in het bijzonder), scholieren en Young Starters

Bruiloftstraat 127, 9050 Gentbrugge
Tel.: +32 (0) 9 210 74 84