Image
25/09/2006

KAATJE GOYENS, winnares TMF's 'Rate the VJ'

De Genkse Kaatje Goyens (20) studeert Journalistiek aan de Katholieke Hogeschool Mechelen. Aan het einde van vorig academiejaar werd het voor haar dubbel spannend. Niet alleen slaagde ze voor haar eerste jaar, maar ze won ook Rate the VJ
, TMF's talentenjacht die werd aangekondigd als 'de hardste screentest ooit'.

 

"Zo hard was het nu ook weer niet," blikt Kaatje terug. "De sms'jes die ik kreeg waren misschien niet allemaal even leuk, maar bij de eigenlijke screentests ben ik gewoon mezelf gebleven. Ik had trouwens nooit verwacht dat ik zou winnen. Op school hadden ze ons aangeraden zoveel mogelijk mee te doen aan screen- en stemtests voor tv en radio, dus dat heb ik gedaan. Ik wist eerst zelfs niet dat het om een wedstrijd ging! (lacht)"

GUIDO: De prijs was nochtans de moeite: een splinternieuwe auto en de presentatie van een zomerprogramma op TMF. Zijn ze trots op school?

Kaatje: De meesten wel, maar ik voel toch dat sommige medestudenten knarsetandend denken: "Dat had ik kunnen zijn". Van de docenten heb ik felicitaties gehad. Van diegenen die het wisten tenminste. (lacht) Het studentenmilieu in Mechelen is een heel klein wereldje. Zowat het hele Mechelse studentenleven speelt zich af in twee cafés: De Prof en Den Boesj, waar de clubs zitten. Zelf ben ik lid geworden van Limburgia, om mensen te leren kennen. In het begin was het vrij moeilijk om contacten te leggen in Mechelen. Ik ben nochtans heel sociaal en absoluut geen blokbeest. Toen ik hoorde van de doop van Limburgia, ben ik daar naartoe gegaan. De doop was helemaal niet zwaar of zo. Wel koud. Het was winter, en dan met al die nattigheid aan je lijf...

GUIDO: Zit je op kot in Mechelen?

Kaatje: Vorig jaar wel, maar nu ga ik in Leuven op kot. Ik blijf wel in Mechelen studeren, maar ik ga pendelen vanuit Leuven. Da's tenslotte maar een kwartiertje met de trein. Mechelen vond ik toch niet zo'n geweldige stad om op kot te zitten. Ik liep daar 's avonds vaak niet op m'n gemak over straat. Studentikoos gezien is Mechelen eigenlijk een soort Leuven in 't klein, waar alles rond de studentenclubs draait. Soms had ik het gevoel dat ik wel moest meedoen, moest laat blijven, moest drinken... Daar had ik het wel wat moeilijk mee. Ik denk dat dat in Leuven minder het geval zal zijn. Daar kun je tenminste gewoon met vrienden op café iets gaan drinken, zonder dat die druk erachter zit.

GUIDO: Waarom heb je dan toch voor Mechelen gekozen?

Kaatje: Omwille van de opleiding. Op onze school vinden ze de praktijk tien keer belangrijker dan de theorie. Je kunt maar iets leren door het te doen, en daar geloof ik ook rotsvast in.

GUIDO: Dus aan de KH Mechelen hoef je niet te blokken?

Kaatje: Natuurlijk wel, maar in vergelijking met andere hogescholen wordt de nadruk veel meer op de praktijk gelegd. In Hasselt bijvoorbeeld moeten de eerstejaars Journalistiek niet één stuk schrijven, zo heb ik gehoord van mensen die daar studeren. Dat is toch niet normaal? Wij hebben er al een heleboel moeten schrijven.

GUIDO: Je zomer bij TMF was een soort proeftijd. Ik neem aan dat je graag verder wil in het vak. Zal dat te combineren zijn met je studies?

Kaatje: Ik denk het wel. Ik heb vorig jaar klierkoorts gehad, waardoor ik een hele tijd niet naar de les kon gaan, en ik ben er toch door geraakt in eerste zit. Het zal dus wel lukken. Maar ik zal eerlijk zijn: ik heb er wel al met mijn ouders over gepraat wat er zou moeten gebeuren mocht het op een dag niet meer te combineren blijken. Dan denk ik toch dat ik mijn studies zou durven opgeven, als het echt nodig is. Tenslotte dienen mijn studies juist om me voor te bereiden op dit soort job. Als ik dan de kans krijg om een paar jaar praktijkervaring op te doen, komt dat eigenlijk op hetzelfde neer. Maar voor alle duidelijkheid: voorlopig is stoppen absoluut niet aan de orde.

(HDP)


Comment

TopMovies

SOCIAL



Poll

Job in the picture

GUIDO NV is het nummer 1 Belgische niche-mediabedrijf naar de doelgroep jongeren (studenten in het bijzonder), scholieren en Young Starters

Bruiloftstraat 127, 9050 Gentbrugge
Tel.: +32 (0) 9 210 74 84