Image
08/04/2002

Uitfreaken met de Rollercoaster Friends

Iets voor vijf uur op een zaterdagmorgen, Metropolis Antwerpen. Een groep bijzonder uitgeslapen en bloednuchtere jongeren slurpt koffie in het Hollywood Café. Om vijf uur stipt duiken ze de Antwerpse nacht in. Op de parking staat een bus warm te draaien. Hij zal 45 achtbaanfanaten van de Rollercoaster Friends naar de Fun Day in Warner Bros Movie World in Duitsland voeren. En wij mogen mee!

Het Duits-Amerikaanse attractiepark heeft speciaal voor de Europese fanclubs een Fun Day georganiseerd. Uiteindelijk zullen Duitse, Nederlandse en Belgische rollercoasterclubs erop afkomen, samen zo'n 300 man sterk. Om 8.30 uur al staat de eerste activiteit op het programma: een exclusive ride session op de Lethal Weapon. Maar zover zijn we nog niet, we hebben eerst nog een lange busrit voor de boeg.

Meteen wordt duidelijk hoe bezeten van pretparken en rollercoasters deze mensen zijn. Ondanks het moordend vroege uur wordt in de bus meteen het videoverslag opgezet van de clubtrip die de Rollercoaster Friends een paar zomers geleden naar Engeland ondernamen, waar ze met een rotvaart van het ene pretpark naar het andere hosten. Een kleine drie uur en tientallen uit alle mogelijke hoeken gefilmde Britse attracties later, naderen we Bottrop-Kirchhellen, een gehucht midden in het Ruhrgebied. De muziek uit Batman wordt opgezet, voorzitter Bart doet zijn woordje, en ruimschoots op tijd staan we op de parking van WB Movie World de slaap uit onze ledematen te stampvoeten. Het begin van een erg lange dag vol Fun met een grote F!

8.30 uur: Exclusive Ride Session op de Lethal Weapon

Het park had er niet echt op gerekend, maar stipt om 8.30 uur staan alledrie de deelnemende clubs quasi voltallig voor de poorten van het park te dringen, want er was ons een exclusive ride session beloofd op de Lethal Weapon, een dubbele achtbaan met een indoor looping en een venijnige twist. Normaal gezien racen twee "politiewagentjes" over, onder en naast mekaar, maar onze Duitse vrienden hebben maar één baan geopend. Gevolg: de exclusive ride session - doorgaans een slopend evenement waarbij uitzinnige clubleden meer dan een uur lang ritjes maken, als bronstige stieren terug naar de ingang hollen en dan meteen weer in het karretje springen - valt een beetje mak uit. Geen probleem: al vlug wordt de Wild Wild West geopend, de enige houten reuzenachtbaan van Duitsland. We rennen er met een paar Rollercoaster Friends naartoe, en ze zijn wild enthousiast. Sinds de bouw van de attractie zijn de treintjes vervangen, en het verschil is naar verluidt enorm. "Het is een heel andere baan geworden!" schreeuwt een clublid ons toe terwijl hij met zijn handen in de lucht door het kille ochtendzwerk dondert. "Wow, dit is gewoon genieteeeeeeeuh!" Wanneer we hem achteraf vragen waarin nu precies het verschil zit, antwoordt hij dat de oorspronkelijke treintjes hem 3 gekneusde ribben hadden gekost. En we krijgen er nog wat gespecialiseerde beschouwingen over de lifthill, het erg geslaagde derde dropke en een paar technische details bovenop. Of wist jij dat een houten achtbaan moet "opwarmen" en tegen het eind van de dag tot 6 seconden sneller rijdt? En dat rechts achteraan de beste plaats is op de Wild Wild West, terwijl je in de Lethal Weapon liefst helemaal vooraan plaatsneemt? En dat de beste achtbanen door de Zwitserse firma B&M worden gebouwd, en dat je die herkent aan het feit dat je er met 4 personen naast mekaar inzit? En dat de spectaculairste houten rollercoaster van Europa de Tonnerre de Zeus is, in het Asterix-park nabij Parijs? De Rollercoaster Friends doen het ons graag en met een ijselijke precisie uit de doeken.

18.00 uur: "diner" en ontmoeting met parkbaas Joe Meck

Na een volle dag in het park moet de echte fun van de Fun Day nog beginnen. We krijgen hamburgers, chicken nuggets en onion rings, en Joe Meck komt goeiedag zeggen, de Amerikaanse manager van het park, een veteraan die al eeuwen in de coasterbusiness zit. Hij gaat nonchalant zitten op een omgedraaide stoel, en de freaks mogen hem vragen stellen. Wat ze dan ook meteen doen. "Wat is uw favoriete coaster?", "Gaat WB Movie World uitbreiden?", " Hoe zit het met WB Movie World in Spanje?", "Zult u nieuwe attracties blijven linken aan Warner Bros films?", enzovoort. Meck antwoord joviaal en nodigt de drie aanwezige clubs meteen uit om volgend jaar terug te komen.

19.30 uur: Exclusive Ride Session op de Wild Wild West

Ondertussen hebben de reguliere bezoekers het park verlaten. Om 19.30 uur gaan we met z'n allen opnieuw richting Wild Wild West, voor een exclusive ride session van anderhalf uur. In de steeds dieper wordende duisternis razen we tientallen keren tussen het houten staketsel van de machtige achtbaan, tot we op rubberen benen beginnen te lopen. We halen nog wat fratsen uit op de foto, want telkens opnieuw worden we gefotografeerd aan de voet van de eerste drop. De jobstudent aan de kassa grijnst wanneer hij onze capriolen op het TV-schermpje ziet, kijkt even schichtig over zijn schouder en haalt dan een onbedrukte envelop uit de onderste lade. Er zitten tientallen foto's in van meisjes die in volle vaart hun tieten flashen voor de automatische camera. Bijna in onze broek plassend van het lachen rennen we weer richting Wild Wild West, voor het laatste ritje. Of nee, het voorlaatste!

(HDP)

Warner Bros Movie World
Warner Allee 1
D-46244 Bottrop-Kirchhellen
www.movieworld.de

Rollercoaster Friends
Postbus 11
2850 Boom
www.RollercoasterFriends.com


Comment

  • Slider

TopMovies

SOCIALPoll

Job in the picture

GUIDO NV is het nummer 1 Belgische niche-mediabedrijf naar de doelgroep jongeren (studenten in het bijzonder), scholieren en Young Starters

Bruiloftstraat 127, 9050 Gentbrugge
Tel.: +32 (0) 9 210 74 84