Image
13/11/2006

Hilde De Baerdemaeker

Het zijn drukke tijden voor actrice en presentatrice Hilde De Baerdemaeker. En alsof dat nog niet genoeg is, is ze onlangs psychologie gaan studeren


.

 

 

Niet dat je Hilde De Baerdemaeker voortaan op je campus zal aantreffen, want het is een avondcursus. "Ik volg die cursus puur voor mijn eigen menselijke ontwikkeling," zegt ze. "Dingen die je echt wil, daar maak je tijd voor."

 

GUIDO: Is op reis gaan voor een programma als Wit down under het ultieme?

Hilde: Ja. (lacht)

GUIDO: 't Is in de eerste plaats toch werken?

Hilde: Dat is voor mij niet werken, dat is op reis gaan. Ik vind het echt een droomjob en ik kom daar grif voor uit. Ik ben daar natuurlijk met een doel, maar dat is juist veel beter dan zo'n beetje gaan rondlummelen met je rugzak en constant in reisgidsjes zitten bladeren. De productie heeft alles piekfijn uitgestippeld, zodanig dat je de mooiste plekjes ziet. Wat ik moet doen, is op die plaatsen zeggen wat er te zeggen valt. En dat vind ik zalig.

GUIDO: Heb je nooit het gevoel dat je niet hebt kunnen rondkijken omdat je het te druk had met presenteren?

Hilde: Nee, want juist door de omgeving in me op te nemen, door me te verwonderen over de fantastische plaats waar ik me bevind, krijg ik inspiratie om mijn teksten te schrijven.

GUIDO: Jullie leggen er de nadruk op dat de opdrachten in Wit down under zijn bedacht met veel respect voor de deelnemers. Wil je daarmee zeggen dat dat op andere zenders niet zo is?

Hilde: Eén is daarin toch wat braver dan VT4. Wit down under is geen Temptation Island, zeker niet. Bij ons zijn het verliefde koppels die hun eventuele relatieproblemen tenminste toch trachten tot een goed einde te brengen. Problemen worden opbouwend aangepakt. Wij zullen ook nooit een oordeel vellen over de kandidaten. Andere zenders gaan misschien sneller 'kleuren'.

GUIDO: De opdrachten liggen in de adventure-sfeer. Het concept 'avontuur in een ver buitenland' raakt blijkbaar niet op?

Hilde: Dat is toch wat iedereen wil doen? En ik denk ook wel dat het de mensen aanspreekt. Ik zou zelf ook kijken naar dit programma, want Australië, dat is zo ver, en je kent het alleen maar van de Flying Doctors en Neighbours. Veel mensen geraken daar van hun leven niet, het is niet echt een voor de hand liggende bestemming. De wereld is groot, maar is wel een dorp aan het worden. Dat dat op de televisie wordt doorgetrokken, vind ik goed. Televisie mag niet achterblijven op de maatschappij.

GUIDO: De vorige reeks, Wit in Vegas, werd gepresenteerd door Marcel Vanthilt. Heb je veel geleerd van zijn presentatie, of heb je eerder de avontuurspecialistes Roos Van Acker en Evi Hanssen in de gaten gehouden?

Hilde: Ik heb me vooral geïnspireerd op mezelf. Het is de eerste keer dat ik een programma presenteer, mijn beroep is actrice. Ik wou vooral vermijden dat ik in de rol van presentatrice zou kruipen.

GUIDO: Je hebt de actrice in jezelf moeten uitschakelen?

Hilde: Ja. Wat je ziet, ben ikke die in de camera kijk. Wat ik doe, is me inbeelden dat ik tegen mijn beste vriendin aan het vertellen ben wat we vandaag allemaal gaan doen. Puur ikke, zoals ik dingen vertel: eenvoudig, duidelijk en niet te opvallend, want uiteindelijk is die presentatie niet het belangrijkste van het programma. De mensen moeten mee zijn, dát is mijn functie.

 

(HDP)

 


Comment

TopMovies

SOCIALPoll

Job in the picture

GUIDO NV is het nummer 1 Belgische niche-mediabedrijf naar de doelgroep jongeren (studenten in het bijzonder), scholieren en Young Starters

Bruiloftstraat 127, 9050 Gentbrugge
Tel.: +32 (0) 9 210 74 84