Image
03/06/2002

Poeier tussen de benen : MotoGP 2 , PS2

Toen we eind 2000 naar de sneak preview van de PS2 gingen, werd MotoGP als demogame gebruikt. Nu is er dus een opvolger op de markt. Op het eerste gezicht net dezelfde game in een ander doosje, maar schijn bedriegt.

De eerste vernieuwing is het wegwerken van het enige minpuntje in de eerste versie: het beperkte aantal tracks. In de sequel heb je tien circuits waar je met je moto over kunt scheuren. De herspeelbaarheid gaat er dus alleen maar op vooruit.

In MotoGP 2 kan je kiezen uit drie spelmodi: Arcade, Time Trial en Championship. De laatste is meteen ook de meest interessante. Je start als rijder bij een van de drie fabrieksteams (Honda, Yamaha en Suzuki) en je baant je een weg naar de top. Zo simpel is dat. Of toch niet? Nee, want je krijgt af te rekenen met regenval en zeer sterke tegenstanders. Regelmatig je bike aanpassen aan het circuit en de weersomstandigheden is dus geen slecht idee.

Over het geluid kunnen we alleen maar lovend zijn: het geloei van de motoren en het gejoel van het publiek klinken schitterend, zeker als je je PS2 aan een surround-installatie hangt. De graphics zijn dan weer ietsje minder. De rijders zijn allemaal goed voorzien van detail, maar dat kan van de bikes niet echt gezegd worden. Een beetje eenheidskoek tussen de benen dus...

MotoGP 2 lost de verwachtingen ruimschoots in en is zeker en vast een waardige opvolger voor de originele versie. Een aanrader voor liefhebbers van het genre.

(JV)


Comment

  • Slider

TopMovies

SOCIALPoll

Job in the picture

  • Slider
  • Slider
  • Slider

GUIDO NV is het nummer 1 Belgische niche-mediabedrijf naar de doelgroep jongeren (studenten in het bijzonder), scholieren en Young Starters

Bruiloftstraat 127, 9050 Gentbrugge
Tel.: +32 (0) 9 210 74 84