Image
06/01/2003

Best of Bowie

De slechte tovenaar in de film Labyrinth, dat was Bowie voor ons. We wisten niet eens dat de man aan de zang was. Weer een stapje verder was het de 80's Bowie, in duet met breedbek Jagger in 'Dancing in the streets' of het vreemde 'This is not America' en zeker "...ground control to major Tom..." in 'Space Oddity'. Iedereen heeft stukjes Bowie in zich opgenomen. Een goeie 35 jaar na zijn debuut Space oddity, tijd voor een Best of.

Niet dat Bowie zijn beste pijlen al zou verschoten hebben en aan de afdaling naar has-been denkt. Met 'Heathen' toonde hij nog maar eens een popgenie te zijn. Een popgenie met vreemde trekjes, gedaanteverwisselingen en een constant heruitvinden van zichzelf en zijn muziek. Zeker niet altijd de braafste burger, echt alles geprobeerd wat er te proberen valt maar steeds geliefd gebleven, een fenomeen zonder meer en het meest kameleontische popidool ooit.

Op het eerste gezicht zijn er misschien nog net vijf songs die we echt niet kennen in de 39 op deze dubbelschijf, en we zijn niet eens devote fans. Nog een bewijs dat Bowie iedereen inpakt, of tenminste aandacht krijgt als hij die ook wil. En neen jonkies, 'The man who sold the world' is niet van Cobain maar van Bowie, en ja, Das Pop's Bent Van Looy houdt ook echt wel van Bowie én jullie kunnen één voor één wat leren als het op rebels gedrag aankomt, vreemd doen, je eigen wil doorduwen, met muziek toveren. Je pa of ma die nog steeds Bowie horen zijn misschien wel hipper dan jijzelf. Enkel om te zeggen, luister écht eens naar Bowie. Het is geen artiest, meer een wereld, een trip, een verplichting voor elk die beweert van muziek te houden. En dan is deze plaat wel de ideale gelegenheid.

Onze lievelingssong? Pfff, meer en meer eigenlijk, van 'Rebel rebel' tot 'Little wonder' tot 'Space oddity' en eigenlijk nagenoeg elke song heeft wel iets heel interessants. Je hebt er hier alvast zo'n 40 om uit te kiezen, wij luisteren gewoon van voor naar achter en weer terug. Bowie heerst!

(LAD)


Comment

SOCIALTopMovies

Poll

Wat denk jij: krijgen we een festivalzomer?

 Ja
 Nee

Job in the picture

​Brussel annuleert kerstmarkt en Winterpret

Brussel annuleert de kerstmarkt. Wel zal er feestverlichting op de Grote Markt zijn, alsook de traditionele [...]

04/11/2020

Jeugdbewegingen en pretparken moeten aan coronaregels geloven

Er zijn opnieuw verstrengde maatregelen aangekondigd in de strijd tegen het coronavirus. Pretparken moeten [...]

23/10/2020

Ook VUB schakelt over op code rood

De Vrije Universiteit Brussel (VUB) schakelt vanaf maandag 26 oktober de coronamaatregelen over op code [...]

21/10/2020

GUIDO NV is het nummer 1 Belgische niche-mediabedrijf naar de doelgroep jongeren (studenten in het bijzonder), scholieren en Young Starters

Bruiloftstraat 127, 9050 Gentbrugge
Tel.: +32 (0) 9 210 74 84