Image
04/03/2002

Give ’em the boot III

... en toegegeven, wij vinden dat bijlange niet erg. Een scheut leven in je wegterende zak knoken en vettigheid, een vlam in je kop vol leegheid en onbenul. maar ook leute, zuipen, er eens goed op kloppen, en van tijd tot tijd de nodige welgemeende fuck-you's in het rond strooien. Vrolijke anarchie op een wereldbol waar nog maar weinig mensen tegen iets durven of willen zijn.
 

Je moet het de muziekmensen bij Hellcat records, onder Epitaph, toch blijven nageven. Give' em the boot III is verdomd goedkoop, heeft bovendien nog eens twee pc-videoclips en een heel aantrekkelijke poster annex sleevenotes te bieden.Vrouwen met een hanenkam en nijdige doch sexy oogopslag, we vallen er zo voor op de knietjes.

Deze compilatie is bovendien kwaliteit. Oh neen, hier geen lauwe highschool wannabe-punkers. Geen verse etterpuisten als Sum41, Linkin 'Stinkin' Park, Alien Ant Farm, Kreupel Krakotje (Limp enz...), de zogenaamde lichting nu-metal en wij-spelen-punk-maar-alleen-covers-want-we-zijn-te-lui bende Californische popsers. The boot zoekt het bij de grand-cru's, zwaar als rode wijn, rauw en recht in je bek, vandaar de cru dus. Bijvoorbeeld Duane Peters & The Hunns en ook U.S. Bombs, thuishaven van Duane Peters. Peters zoals we hem op Dour nog zagen; rats versleten, rauwgorgelend van de drank, pillen, smoorsel en andere vuiligheid, grauw van vermoeidheid, het leven na het pro-skater zijn en gedecoreerd met een punkleven op zijn echtst. Dit is échte punk, of anders hebben wij het helemaal verkeerd begrepen. Nagenoeg de hele plak verder geven echte punks van hun beste, niet altijd even muzikaal geïnspireerd of van een hoogst uitzonderlijk compositorisch vernuft, maar wel altijd met dat juiste gevoel in je hoofd en rebels zinderen in je buik. Tieren met punkladies van F-Minus, zwaar cruisen in de moshpit of gewoon je kop loszwieren. Even kan het ook rustig bij wat skanken van The Slackers of King Django. Een perfecte staalkaart van Hellcat Records.

Wij hielden vooral van 'Die alone', 'Golden gate fields', ' Liberty', 'Atheist anthem' en nog een stuk of tien die we zo als tijdelijke lijfliederen aankunnen. Give 'em the boot kan grotendeels als soundtrack voor de nieuwe ZERO-skateboardfilm mee, dit is punk propvol energie, muziek om je op los te gooien, leuk, krachtig en gemeen(d).

(LAD)


Comment

  • Slider

TopMovies

SOCIALPoll

Job in the picture

GUIDO NV is het nummer 1 Belgische niche-mediabedrijf naar de doelgroep jongeren (studenten in het bijzonder), scholieren en Young Starters

Bruiloftstraat 127, 9050 Gentbrugge
Tel.: +32 (0) 9 210 74 84